ŠPANJOLCI POTVRDILI SASTAV

SAD JE I SLUŽBENO: Rafael Nadal stiže u Osijek s namjerom da izbaci Hrvatsku iz Davis Cupa

Conchita Martinez, izbornica španjolske Davis Cup i Fed Cup reprezentacije, potvrdila je imena tenisača s kojima će gostovati u Osijeku u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa od 3. do 5. veljače.

Još uvijek nepotvrđenim igračima hrvatske teniske reprezentacije sučelit će se Rafael Nadal (9. na svijetu), Roberto Bautista Agut (14.), Marc López (10. u paru) i Pablo Carreño (31. u singlu, 23. u paru).

Dvojica prvospomenutih trebala bi biti udarna snaga Španjolske u pojedinačnim mečevima, no Marca navodi i da postoji mogućnost da Carreño zamijeni Nadala u singlu. Dalo bi to Španjolcima šansu da kombinacija Nadal-Lopez, zlatna s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, odmorna dočeka ogled parova i dodatno izvrši pritisak na hrvatsku reprezentaciju koja u ovoj akciji ne može računati na svog najboljeg igrača u parovima, Ivana Dodiga.

Nadal, četverostruki pobjednik Davis Cupa i vlasnik 14 naslova u pojedinačnoj konkurenciji na turnirima Grand Slam kategorije, još je uvijek aktivan na Australian Openu koji završava samo pet dana prije ogleda reprezentacija.

Hrvatska je prošle sezone izgubila u finalu Davis Cupa od Argentine s 2-3 u Zagrebu, dok se Španjolska vratila u Svjetsku skupinu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr