Pariz ovo ne pamti 39 godina! Đoković srušen!

Prvi put nakon 1973. godine finale Roland Garrosa igralo se u ponedjeljak, ali ni to nije smetalo Rafaelu Nadalu, koji je došao do novog naslova.

11.6.2012.
14:23
VOYO logo

Nadal je u ponedjeljak osvojio nevjerojatnu sedmu krunu na pariškoj zemlji u karijeri. Veliki finale protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića kiša je prekinula u nedjelju. U tom je trenutku Nadal vodio 6:4, 6:3, 2:6, 1:2, ali je Đoković imao break prednosti u četvrtom setu.

U nastavku, u ponedjeljak, Nadal je odmah vratio break zaostatka, a potom dobio taj četvrti set 7:5 nakon što je Đoković pri prvoj meč-lopti napravio dvostruku servis pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je pehar pobjednika na Roland Garrosu osvajao 2005., 2006., 2007., 2008., 2010., 2011. i ove godine. Sedam puta nikada nitko u povijesti nije osvojio ovaj prestižni, svi će reći, najteži Grand Slam turnir, a Nadal je ovog ponedjeljka iza sebe ostavio šesterostrukog pobjednika, legendarnog Šveđnina Björna Borga.

Đoković pak nije ponovio četiri osvojena Grand Slam naslova u nizu, što je posljednji učinio Rod Laver. Stao je srpski tenisač na tri u nizu (Wimbledon, US Open i Australian Open). Inače, prvi put smo saznali ime pobjednika Roland Garrosa u ponedjeljak nakon 1973. godine, kada su Nastase i Pilić svoj meč završili u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je trajalo tri sata i 49 minuta, a Nadal je potvrdio dominaciju protiv Đokovića ove godine na zemlji. Dobio je tri meča, tri finala, u Monte Carlu, Rimu i sada u Roland Garrosu.

Do ovog ponedjeljka su Nadal i Šveđanin Björn Borg bili jedini sa šest naslova u Parizu, ali je sada Nadal sam na vrhu. I pitanje je koliko će još u karijeri puta biti kralj Roland Garrosa. "Borg je jedan od najboljih ikada i jedan od najkarizmatičnijih tenisača svih vremena. I samo izjednačavanje s njim je nevjerojatna stvar, a doći do sedmog naslova ovdje je predivno. Moram se zahvaliti i Borgu jer je uvijek bio dobar prema meni i sama komparacija s njim me čini ponosnim. Naravno, ovo je apsolutno poseban trenutak u karijeri. Ne zaboravljam niti jedan trofej u Roland Garrosu i svaki je poseban. I ovaj. I, naravno, ovo je moj najdrži turnir i sve je u ovom trenutku za mene nevjerojatno i nezaboravno", izjavio je Nadal kojem je i dalje jedini poraz u Roland Garrosu, tijekom cijele karijere, samo onaj od Robina Söderlinga 2009. godine. Osvojio je već jedanaestu Grand Slam krunu u karijeri, dok je Novak Đoković ostao na pet. "Rafa je bio bolji igrač od mene u finalu. Čestitam mu. No, za mene je privilegija stajati ovdje. Nikada nisam bio tu, nikada nisam igrao finale Roland Garrosa. Vjerujem da ću se iduće godine vratiti bolji, da ću još bolje igrati i da ću loviti naslov na ovom turniru", rekao je prvi svjetski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo