Rafa i dalje u Parizu gazi sve pred sobom

Španjolac Nicolas Almagro bio je ove godine u Roland Garrosu najopasniji suparnik Rafaelu Nadalu, ali je i to bilo nedovoljno da u četvrtfinalu uzme set.

6.6.2012.
20:31
VOYO logo

Nadal, šesterostruki pobjednik ovog Grand Slama i branitelj naslova, pobijedio je 7:6(4), 6:2, 6:3 za dva sata i 45 minuta, te u polufinalu čeka Davida Ferrera, koji je s 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2 nadigrao Andyja Murraya. Almagro je u prvom setu izuzetno dobro držao svoj servis i time dogurao do tie-breaka, gdje je ipak ostao bez prave šanse. Gubio je 5-1, došao do 5-4 i potom izgubio dva poena zaredom.

Najopasniji je, zapravo, 12. nositelj Roland Garrosa bio u trećem setu kada je i imao tri break-prilike. No, niti jednu nije iskoristio, a jednom je pokleknuo dok je servirao, čime je potpisao osmi poraz u karijeri protiv Nadala. U osam mečeva. Inače, u Roland Garrosu su, prije srijede, ova dvojica tenisača već igrali dva puta. Nadal je 2008. godine pobijedio 6:1, 6:1, 6:1, a prije dvije godine 7:6, 7:6, 6:4. Do ovog četvrtfinala Almagro nije izgubio niti jedan set, dok je Nadal, pak, do polufinala došao bez izgubljenog seta. Nadal je tijekom meča imao samo 16 neforsiranih pogrešaka (Almagro ih je imao čak 45), ali je Almagro imao više izravnih poena (39-36). Nadal je, pak, osvojio čak 56 poena od ukupno 67 nakon prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo