PRVI PUT U KARIJERI: / Čilić konačno u četvrtfinalu velikog turnira

Image
Foto: AFP

Prvi put u karijeri najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale velikog ATP turnira iz serije Masters 1000 u Indian Wellsu.

16.3.2016.
22:10
AFP
VOYO logo

Čilić je u osmini finala turnira koji se igra na tvrdoj podlozi pobijedio osmog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta sa 7-5, 5-7, 6-2. Prva mu je to pobjeda protiv trenutno desetog tenisača svijeta. Gasquet je bio uspješniji u oba dosadašnja njihova međusobna ogleda, oba puta na Masters 1000 turnirima - 2013. u Monte Carlu i 2015. u Cincinnatiju.

Prilika za 'osvetu' Goffinu

Mogao je Čilić do plasmana među osam najboljih u Indian Wellsu i na lakši način jer je nakon osvojenog prvoga seta u drugom poveo s 5-3 i servirao za meč. Francuz se spasio, a onda još jednom oduzeo Čilićev servis i meč je otišao u treći set. Propuštena prilika u drugom setu nije demoralizirala Međugorca koji je stisnuo gas i s dva breaka riješio meč u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv Belgijanca Davida Goffina koji je svladao trećeg nositelja, Švicarca Stana Wawrinku, sa 6-3, 5-7, 7-6 (5). Goffin je Čilića pobijedio prije desetak dana u Davis Cup dvoboju u Liegeu. Bio je to njihov jedini dosadašnji međusobni meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo