POVRATAK NAKON 15 GODINA: / Federer potvrdio nastup na Hopman Cupu

Image

Švicarski tenisač Roger Federer vraća se na Hopman Cup nakon 15-godišnjeg izbivanja s ove ekshibicije mješovitih reprezentacija, objavili su u četvrtak organizatori natjecanja čije će se 29.

21.7.2016.
15:50
VOYO logo

Federer je dvaput sudjelovao na Hopman Cupu u ranoj fazi svoje karijere, a do pobjedničkog trofeja je stigao 2001. godine kad mu je partnerica bila Martina Hingis. Godinu dana poslije Federer je u obrani naslova udružio snage sa svojom tadašnjoj djevojkom Miroslavom Vavrinec, koja je danas majka njihovo četvero djece, ali nisu dospjeli do finala.

'Idealan turnir'

Početkom siječnja 2017. Federer će pokušati po drugi put osvojiti Hopman Cup u paru sa 16. tenisačicom svijeta Belindom Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to idealan turnir za početak sezone", izjavio je rekorder među tenisačima sa 17 Grand Slam naslova kojeg će u Perthu dočekati novi stadion, odnosno dvorana s pomičnim krovom, u kojoj se Hopman Cup smjestio od 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim igrati na mjestima na kojima nisam imao priliku to činiti. Na televiziji stadion djeluje fantastično, a ozračje se čini vrlo ugodnim, tako da se jako veselim što ću tamo igrati", dodao je Federer.

Belindi Benčić će to biti prvi nastup u Hopman Cupu i prvi posjet Perthu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska prvi sudionik

"Jako se veselim što ću imati priliku zaigrati s Rogerom i predstavljati svoju državu u Hopman Cupu. Jedva čekam vidjeti Perth o kojem sam čula mnogo lijepih stvari", izjavila je Benčić.

Švicarska je prva od osam reprezentacija koja je potvrdila svoje sudjelovanje na turniru. Na posljednjem, 28. izdanju Hopman Cupa, održanom u siječnju ove godine, naslov su za Australiju osvojili Daria Gavrilova i Nick Kyrgios pobijedivši u finalu ukrajinsku kombinaciju, Jelinu Svitolinu i Aleksandera Dolgopolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo