SLAVLJE U PORTLANDU

BORNIN POEN ZA PAMĆENJE: Evo kako je izgledao trenutak koji je Hrvatsku lansirao u polufinale Davis Cupa!

Poput iskusnog rutinera odigrao je Borna Ćorić meč u kojem bi pod pritiskom važnosti možda i ‘puknuli’ daleko iskusniji igrači od momka rođenog prije 19 godina u Zagrebu. Meč kojim je Hrvatsku pogurnuo u polufinale Davis Cupa.

TENISAČI PROKOMENTIRALI BAJKOVIT PREOKRET I PORUČILI: ‘Spremni smo otići do kraja’

U petak je za hrvatsku mušku tenisku reprezentaciju sve izgledalo poprilično tmurno. Zaostatak od 0:2 u ogledima koji se igraju na tri dobivena meča Hrvatska do nedjelje nikad nije okrenula, dapače, samo su tri nacije kroz povijest natjecanja to prije nje uspjele napraviti.

‘IZNAD SVIH – HRVATSKA!’ Pogledajte kako su hrvatski junaci proslavili veliku pobjedu nad Amerikancima

No, briljantna igra Ivana Dodiga i Marina Čilića protiv američke braće Mikea i Boba Bryana, istinskih legendi i najuspješnijih igrača u teniskim parovima, smanjila je zaostatak Hrvatske za Sjedinjenim Američkim Državama na 1:2. Nakon tog subotnjeg meča stigla je i nedjelja i još dvije prilike za domaćine u Portlandu da ostvare plasman u polufinale. Puno su toga polagali u Johna Isnera, šesnaestog igrača svijeta čiji je servis upravo razoran. Razoružao ga je Čilić u tri seta i pritisak odlučujućeg susreta prebacio na leđa zagrebačkog tinejdžera. A on, sam kaže, pritisak voli.

HRVATSKA U POLUFINALU DAVIS CUPA! Tenisači svladali Amerikance u Portlandu nakon povijesnog preokreta

I dokazao je to sjajnom partijom protiv 26. igrača ATP-ova poretka i pobjedom u četiri seta. Završni poen i slavlje hrvatske reprezentacije koje je uslijedio nakon njega možete pogledati ovdje:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr