POBJEDA KARIJERE MLADE HRVATICE: / Talentirana Vrbovčanka senzacionalno izbacila prvu nositeljicu

Image
Foto: Instagram/ Jana Fett

Hrvatska tenisačica, 20-godišnja Jana Fett, plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Tokiju, ona je u susretu 1. kola svladala prvu nositeljicu i 15.

13.9.2017.
9:46
Instagram/ Jana Fett
VOYO logo

Fett je ranije u Tokiju uspješno prošla kvalifikacije, a pobjeda protiv Mladenovic je najveća u dosadašnjoj karijeri mlade Vrbovčanke s obzirom na aktualni renking protivnice. Dosada je najbolji rezultat Fett bila pobjeda protiv Mone Barthel u 1. kolu Nottinghama kada je Njemica držala 48. mjesto na WTA ljestvici. U 2. kolu Fett će igrati protiv imenjakinje iz Slovačke, Jane Čepelove.

U siječnju u polufinalu Hobarta

Fett je u prvom setu čak tri puta oduzimala servis Mladenovic, iskorištavajući indisponiranost francuske igračica koja posljednjih mjeseci igra u vrlo lošoj formi. Mladenovic je u prvoj dionici susreta napravila čak sedam dvostrukih servis pogrešaka, a jedna je stigla i na set-loptu naše igračice. Fett je povela s 3-0, no potom je kod 3-1 po prvi puta ispustila "break" prednosti. Ipak, odmah u sljedećoj igri je još jednom oduzela servis Mladenovic i povela s 4-2, samo da bi dopustila novi povratak Francuskinji u set gubitkom svog početnog udarca za 4-3. Ipak, uspjela je i treći puta ostvariti "break", a to je u tom trenutku značio i set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osvajanja prvog seta Fett je odjurila do vodstva od 5-0 u drugom, a njezina serija osvojenih gemova stigla je do brojke sedam. Kod tog rezultata Fett je povela i s 15-30 na servis Mladenovic i stigla na dva poena od pobjede. Ipak, iskusnija Francuskinja se uspjela spasiti, a zatim je Fett pokleknula na svom servisu za meč iako je i u gemu kod 5-1 bila na dva poena od pobjede. Kada je Mladenovic osvojila i treći gem zaredom i stigla na 5-3, a Fett još jednom propustila osigurati meč-loptu iako je i treći gem zaredom stigla na dva poena od pobjede, pojavila se opasnost od velikog preokreta. Ipak, prilikom drugog servisa za meč mlada Vrbovčanka se uspjela koncentrirati i nizom odličnih servisa i forhenda osvojiti posljednji gem bez izgubljenog poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji dosadašnji rezultat Fett u karijeri stigao je u siječnju ove godine kada je igrala u polufinalu WTA turnira u Hobartu. Za Mladenovic je ovo peti uzastopni poraz u 1. kolu nekog WTA turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo