OGORČENI I GLEDATELJI I IGRAČI: / Federer i Đoković pozvali na promjenu pravila na Grand Slam turnirima

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS
5.7.2017.
13:08
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Gledatelji koji su imali ulaznice za središnji teren u All England Clubu i s nestrpljenjem čekali prve ovogodišnje nastupe Federera i Đokovića na Wimbledonu, u njima su mogli uživati samo 83 minute, jer su njihovi suparnici, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov i Slovak Martin Kližan, zbog ozljeda predali mečeve početkom drugog seta.

Image
PLATILI SKUPE ULAZNICE PA OSTALI BEZ SPEKTAKLA: /

Federer i Đoković odradili samo set i pol

Image
PLATILI SKUPE ULAZNICE PA OSTALI BEZ SPEKTAKLA: /

Federer i Đoković odradili samo set i pol

Osam predanih mečeva

U prva dva dana turnira ukupno smo vidjeli čak osam predanih mečeva, od čega sedam u muškoj konkurenciji i to uglavnom zato što su tenisačice i tenisači nastupili samo kako bi dobili novac koji im pripada kao sudionicima. I za Dolgopolova i za Kližana se znalo da imaju problema s ozljedama, ali su svejedno odlučili izaći na teren samo kako bi uzeli novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga od ove godine igrači koji se zbog ozljede povuku prije meča prvog kola zadržavaju pravo na novčanu nagradu, a umjesto njih na turnir ulazi 'lucky loser'. No, to se pravilo primjenjuje samo na ATP turnirima i ne vrijedi na Grand Slamovima što Federer i Đoković nastoje promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bi li meč uopće trebao početi'

"Vječno je pitanje bi li meč trebao uopće početi. To može odgovoriti samo igrač koji je u pitanju. Nadaš se da će prepustiti svoje mjesto nekom drugome, ali ipak je i on zaslužio biti tu. Možda bi Grand Slamovi trebali primijeniti ATP pravilo, onda ne bi polovica njih predavala mečeve", rekao je Federer.

"Novo pravilo ATP-a uvijek dozvoljava igračima koji se plasiraju u glavni dio Grand Slam turnira da dobiju ono što su zaslužili, a s druge strane omogućava i drugima da nastupe ako mogu. Podržavam takvo pravilo", dodao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo