OBJAVLJEN ŽDRIJEB AUSTRALIAN OPENA: / Čilić u prvom kolu ide na Lua, Ćorić protiv domaće uzdanice

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Borna Ćorić neće imati lagan posao jer prva prepreka bit će mu domaća uzdanica John Millman

11.1.2018.
11:35
AFP
VOYO logo

Objavljen je ždrijeb Australian Opena, a branitelj naslova, Švicarac Roger Federer svoj će put na prvom Grandu Slam turniru sezone započeti dvobojem protiv Slovenca Aljaža Bedenea. U njegovom dijelu ždrijeba nalaze se i Miloš Raonić, Juan Martin del Potro, David Goffin i Tomas Berdych.

Težak posao za Ćorića

Nakon dugog izbivanja, u Australiji će zaigrati i Novak Đoković kojem će prvi protivnik biti Amerikanac Donald Young. Naš najbolji tenisač, Marin Čilić, postavljen je za šestog nositelja turnira, a on će u prvom kolu igrati protiv Lu Yen-Hsuna s kojim se susreo jednom u karijeri i izašao kao pobjednik u tom meču jer mu je Taipejac predao meč. Borna Ćorić neće imati lagan posao jer prva prepreka bit će mu domaća uzdanica John Millman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski broj jedan, Španjolac Rafael Nadal, nalazi se u Čilićevom dijelu ždrijeba i njegov protivnik u prvom kolu je 37-godišnji Victor Estrella Burgos. Osim njih dvojice, u tom dijelu ždrijeba su i Pablo Carreno Busta koji će igrati protiv Jason Kublera te John Isner koji će igrati protiv Matthewa Ebdena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković, kojeg zbog ozljede nije bilo šest mjeseci, u slučaju prolaska u drugo kolo mogao bi imati težak zadatak jer tamo bi ga mogao čekati opasni Francuz Gael Monfils. Pobjednik turnira 2014. godine, Stanislas Wawrinka, u prvom će kolu igrati protiv Ricardasa Berankisa, a prošlogodišnji polufinalist Grigor Dimitrov igrat će protiv kvalifikanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri Hrvatice u glavnom ždrijebu

Donna Vekić svoj će put započeti protiv Japanke Nao Hibino, a u drugom kolu mogla bi ju čekati opasna Angelique Kerber. Protivnica Mirjane Lučić-Baroni biti će Shelby Rogers. Petri Martić prva prepreka će biti Belgijka Alison Van Uytvanck, a Jani Fett još jedna Japanka Misa Eguchi.

Prva nositeljica, Rumunjka Simona Halep, svoj će put započeti dvobojem protiv domaće uzdanice Destanee Aiave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo