NOLE, VIDIŠ LI OVO? / Murray stigao do novog velikog trijumfa, zaostatak za Srbinom sve manji!

Image
Foto: AFP, JOHANNES EISELE

Drugi svjetski tenisač, Britanac Andy Murray, u nedjelju je po treći put u karijeri trijumfirao na ATP turniru iz Masters 1000 serije u Šangaju.

16.10.2016.
15:38
AFP, JOHANNES EISELE
VOYO logo

Do ukupno 13. trofeja na Mastersima u karijeri stigao je pobijedivši u finalu Španjolca Roberta Bautisu Aguta sa 7-6 (1), 6-1. Prije ovogodišnjeg trijumfa, Murray je u Šangaju slavio 2010. i 2011. godine, a ovim je naslovom dodatno smanjio zaostatak za Novakom Đokovićem na ATP ljestvici. To može zahvaliti i 28-godišnjem Španjolcu koji je u subotnjem polufinalu senzacionalno pobijedio Srbina.

Đoković brani hrpu bodova

Đokovićeva prednost pred škotskim tenisačem od ponedjeljka će iznositi 2415 bodova. Radi se i dalje o velikoj zalihi, ali razlika je u onome što dvojica tenisača brane do kraja sezone. Zahvaljujući sjajnoj završnici prošle godine, Đoković brani ukupno 2300 bodova, zbog naslova na Masters 1000 turniru u Parizu i na ATP Finalsu u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od njega, Murray brani 1075, a najveći mu je problem 275 bodova koje je zaradio za naslov s Velikom Britanijom u Davis Cupu. Njih sigurno neće obraniti zbog čega je prijavio nastup na ATP 500 turniru u Beču. Ostane li do kraja sezone na trenutnoj razini, računica kaže da mu treba jedan kiks srpskog rivala. Hoće li ga i dočekatii preuzeti prvo mjesto na svjetskoj ljestvici, znat ćemo za manje od dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo