NEVJEROJATAN ŠOK U WIMBLEDONU: / Novak Đoković predao meč, Berdych će igrati protiv neuništivog Federera

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
12.7.2017.
19:49
AFP
VOYO logo

Sedmerostruki pobjednik Wimbledona Federer plasirao se po 12. put u karijeri u polufinale u All England Clubu svladavši prošlogodišnjeg finalista, Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića sa 6-4, 6-2, 7-6 (4), dok je Berdych prošao dalje nakon što mu je trostruki wimbledonski pobjednik Srbin Novak Đoković predao dvoboj pri vodstvu Čeha od 7-6 (2), 2-0.

U "reprizi" prošlogodišnjeg polufinala Federer je u potpunosti dominirao protiv Raonića, u prva dva seta mu je tri puta oduzeo servis, da bi u trećem setu, koji se odlučivao u tie-breaku s pet osvojenih poena zaredom nadoknadio loš ulazak u odlučujuću igru i zaostatak od 0-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je tijekom dvoboja protiv Berdycha imao problema s desnom rukom, nakon što je izgubio prvi set zatražio je i medicinsku pomoć, no nakon što je izgubio prva dva gema drugog seta odlučio je predati susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po prvi puta u karijeri plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je svladao Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 3-6, 7-6 (6), 7-5, 5-7, 6-1 i u petak će protiv Amerikanca Sama Querreyja pokušati izboriti finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je trebalo tri i pol sata da u četvrtfinalu dobije Mullera, jednog od rijetkih tenisača današnjice koji igraju klasičnim stilom za travu, odnosno servis i volej. U prvom setu Čilić je pokazao dosta nervoze pa je kod 3-3 svojim pogreškama doveo Mullera do prilike za "break". Luksemburžanin je ponuđenu šansu iskoristio, a potom je još jednim oduzetim servisom dobio prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muller je na svom servisu bio gotovo nepogrešiv i sa takvom igrom je nastavio i u drugom setu. U osmom gemu drugog seta Muller ponovno dolazi do prilike za "break" (15-40), ali Čilić se je uspio spasiti. Hrvatski tenisač je, pak, do prve prilike za "break" stigao tek kod 5-5 u drugom setu. Nije ju uspio iskoristiti i set je otišao u tie-break. U 13. igri prvi do prednosti dolazi Muller, koji je poveo 5-3. No, hrvatski tenisač tada je odigrao nekoliko sjajnih poena, a pomogao mu je i Muller koji je kod 6-6 napravio dvostruku servis pogrešku. Time je otvorio vrata Čiliću da na svoj servis dobije drugi set, što je i uspio.

U nastavku meča opet ista priča, obojica igrača odlično su servirala i činilo se da ćemo ponovno gledati tie-break. No, kad je Muller, kod 5-6, servirao za poravnanje Čilić je počeo odlično vraćati servise i napokon je uspio napraviti "break", a time ujedno dobiti i set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je trebao dovršiti posao u četvrtom setu, jer je u tri gema imao priliku za break, kod vodstva 1-0, pa kod 3-2 te kod 4-3. No, niti jednu priliku nije iskoristio i to mu se osvetilo kod 5-5, kada je izgubio servis, a potom i set. I kad je bilo za očekivati da će Muller biti u psihološkoj prednosti u odlučujućem, petom setu, Čilić je odigrao fantastično, sa dva "breaka" došao je do vodstva 5-0 i rutinski je zaključio meč na svoj servis.

Prije toga Amerikanac Sam Querrey je u četvrtfinalu svladao branitelja naslova Britanca Andyja Murraya sa 3-6, 6-4, 6-7 (4), 6-1, 6-1. Murray je u dvoboju protiv Querreya imao velikih problema s ozljedom kuka koju vuče od početka turnira, a problemi su se povećavali što je meč odmicao dalje što je bilo vidljivo u posljednja dva seta tijekom kojih je osvojio samo dva gema. Za Querreya, koji će u listopadu napuniti 30 godina, ovo je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Prije ovogodišnjeg Wimbledona samo je jednom u karijeri igrao u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira i to u Wimbledonu prošle godine, a sada je otišao i korak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić ima 4-0 protiv Querreyja, a tri meča su odigrali na travi. Hrvatski tenisač ga je dva puta dobio u Wimbledonu u pet setova (2009. i 2012.) i jednom u Queen's Clubu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo