NEUNIŠTIVI FEDERER ODVEO ŠVICARSKU NA TRON: / 'Evo me opet ovdje, 17 godina i 95 naslova kasnije'

Image
Foto: AFP

Federer je svoj prvi Hopman Cup osvojio kao 19-godišnjak kada je bio 29. tenisač svijeta, a partnerica mu je bila tada najbolja tenisačica svijeta Martina Hingis.

6.1.2018.
17:08
AFP
VOYO logo

Reprezentacija Švicarske, koju su činili Belinda Bencic i Roger Federer, osvojila je 30. izdanje Hopman Cupa, pobijedivši u finalu reprezentaciju Njemačke s 2-1. O trofeju je odlučivao meč mješovitih parova, nakon što je Federer sa 6-7 (4), 6-0, 6-2 pobijedio Alexandera Zvereva, a Angelique Kerber bila bolja od Bencic sa 6-4, 6-1.

U odlučujućoj igri parova Federer i Bencic su slavili s 4-3 (3), 4-2 te Švicarskoj donijeli treći naslov u povijesti na ovom natjecanju. Federer se pridružio Amerikancu Jamesu Blakeu, Španjolcu Tommyju Robredu i Slovaku Dominiku Hrbatyju, koji su po dvaput osvajali ovaj pehar. Federer je svoj prvi Hopman Cup osvojio kao 19-godišnjak kada je bio 29. tenisač svijeta, a partnerica mu je bila tada najbolja tenisačica svijeta Martina Hingis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka ostala na dva naslova

"I evo me sada opet ovdje, 17 godina i 95 naslova poslije. U neku ruku, ja sam bio u poziciji u kojoj je danas Belinda. Sjećam se da me Martina svaki dan podsjećala da moramo osvojiti naslov, jer je jako željela ovu loptu ukrašenu dijamantima", rekao je 36-godišnji Grand Slam rekorder koji je turnir završio bez ijednog poraza, uz samo jedan izgubljen set, onaj u finalu protiv Zvereva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačkoj je ovo bilo četvrto finale, ali se 20-godišnji Zverev i 29-godišnja Kerber nisu uspjeli pridružiti njemačkim teniskim legendama koji su osvajali ovaj trofej: Steffi Graf i Michael Stich su slavili 1993. godine, a Anke Huber i Boris Becker 1995.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo