NE IDE, PA NE IDE: / Još jedno razočaranje za Marina Čilića

Image
Foto: AFP, KOEN SUYK

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se plasirao u polufinale ATP turnira u Rotterdamu nakon što je u četvrtfinalu izgubio Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 6:3, 3:6, 4:6.

12.2.2016.
22:23
AFP, KOEN SUYK
VOYO logo

Čilić je izgubio meč premda je dobio prvi set, a u drugom kod rezultata 3:3 imao break-loptu. Međutim, njemački tenisač je u nastavku odigrao sjajno i zasluženo stigao do šeste pobjede u devet međusobnih susreta.

Propuštena break-lopta

Čilić je dobio prvi set uz jedan oduzeti servis premda je imao 11 neforsiranih pogrešaka. Nijemac je imao četiri break-lopte, no nije iskoristio niti jednu, dok je Marin iskoristio jedinu za vodstvo 4:2. Čilić je u drugom setu također mogao oduzeti servis suparniku i to u sedmoj igri, no Kohlschreiber se spasio, potom u idućem gemu načinio break za vodstvo 5:3, te mirno osvojio svoj servis za 1:1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohlschreiber je novi break napravio već na otvaranju trećeg seta. Marin je spasio dvije break lopte, ali ne i treću. Nijemac je poveo 2:0, spojivši tako pet gemova u nizu. Do kraja meča Čilić nije uspio vratiti izgubljeni servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohlschreiber sredio i Dodiga

Kohlschreiber, koji je u drugom kolu pobijedio našeg Ivana Dodiga 6:4, 6:2, u polufinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja između Francuza Gaela Monfilsa i Nijemca Alexandera Zvereva. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Francuz Nicolas Mahut i Slovak Martin Kližan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je ovu sezonu otvorio vrlo slabo. Trinaesti tenisač svijeta je u Brisbaneu ispao u četvrtfinalu, na Australian Openu u trećem, a u Montpellieru već u drugom kolu. Borbi za naslov nije se približio ni u Rotterdamu, na turniru na kojem je 2014. igrao u finalu i koji je njegov trener Goran Ivanišević osvojio 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo