NAKON TRI SATA I PETNAEST MINUTA VELIKE BORBE: / Ivo Karlović ispao s US Opena

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo US Opena, bolji od njega je u susretu 1.

30.8.2017.
19:35
AFP
VOYO logo

Karlović je vrlo loše krenuo u nastavak susreta koji je u utorak prekinut nakon što je Fratangelo dobio prvi set sa 7-6 (2), a u drugom je Karlović imao vodstvo 3-2 uz servis. Naš je veteran već u prvoj igri nastavka ponudio prvu "break-loptu" suparniku u meču i to s dvije uzastopne servis pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FEDERER SKORO ISPAO PA SE POKLONIO 19-GODIŠNJEM AMERIKANCU: ‘Samo nastavi ovako, čeka te sjajna budućnost

Ipak, tada se izvukao asom, no kod vodstva 4-3 ponovno je dvostrukom servis pogreškom ponudio "break-loptu" Fratangelu. Tada Karlovića nije poslužio servis, a izlazak na mrežu nakon drugog servisa nije se pokazao uspješnim.

Image
Image

NEW YORK, NY - AUGUST 29: Bjorn Fratangelo of the United States reacts against Ivo Karlovic of Croatia during their first round Men's Singles match on Day Two of the 2017 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 29, 2017 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Abbie Parr/Getty Images/AFP

Problemi za Karlovića na servisu nastavili su se i u 10. gemu drugog seta

Nažalost, problemi za Karlovića na servisu nastavili su se i u 10. gemu drugog seta kada je još jednom izgubio servis, a samim time i set. nakon 30-15 Fratangelo je pogodio retern za 30-30, a potom je Karlović promašio dva uzastopna voleja zbog kojih je pao u veliki zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u trećem setu Karlović je zaigrao bolje, te čak dva puta oduzimao servis Fratangelu, dok on nije ponudio niti jednu "break-loptu" suparniku. Prvi put Karlović je napravio "break" za 3-2, a drugi put za 6-3, dok je kod 4-2 propustio 15-40.

Image
Image

NEW YORK, NY - AUGUST 29: Bjorn Fratangelo of the United States serves against Ivo Karlovic of Croatia during their first round Men's Singles match on Day Two of the 2017 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 29, 2017 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Abbie Parr/Getty Images/AFP

Nažalost, od kompletnog preokreta nije bilo ništa. U trećoj igri četvrtog seta Karlović je napravio tri dvostruke servis pogreške, od toga dvije zaredom nakon izjednačenja i tako donirao "break" Fratangelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspio se vratiti u set

Ipak, naš se igrač uspio vratiti u set oduzevši servis Amerikancu za 4-4 pa je se po drugi put u susretu igrao "tie-break". Odlučujuća igra bila je izjednačena do 2-2, odnosno dok je Karlović pogađao asove na svom prvom servisu.

No, u sljedeća dva poena na svom početnom udarcu nije ubacio prvi servis te ih je izgubio i Fratangelo je stigao do četiri vezane meč-lopte. Iskoristio je treću za konačnih 7-4 u "tie-breaku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je tek druga pobjeda za 24-godišnjeg Fratangela na nekom "grand slam" turniru u karijeri i to u devetom susretu, a prva u New Yorku. Dosada je u 2. kolu igrao samo u Roland Garrosu 2016., dok je na US Openu ispadao u 1. kolu i lani i preklani.

Karlović je izgubio od 97 pozicija slabije rangiranog igrača (Karlović je ovoga tjedna bio 38., a Fratangelo 135. na ATP ljestvici) iako je ubacio 46 asova. No, kobno je bilo 11 dvostrukih servis pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo