NAJVEĆI UDARAC U KARIJERI: / Marija Šarapova drakonski kažnjena zbog pada na doping testu

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Ruska tenisačica Marija Šarapova (29) kažnjena je suspenzijom bavljenja tenisom u trajanju od dvije godine zbog pada na doping testu na Australian Openu u siječnju ove godine.

8.6.2016.
17:36
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Jedina dobra vijest u svemu ovome za Šarapovu je što suspenzija počinje teći od 26. siječnja 2016. (dan kad je Šarapova pala na doping testu zbog uzimanja zabranjenog meldonija) pa do 25. siječnja 2018. godine. Ovu suspenziju donijela je komisija koju su sačinjavale tri nezavisne osobe ITF-a, piše britanski Daily Mail.

Neće nastupiti na OI

Kazna je objavljena u srijedu poslijepodne, a Marija Šarapova je kaznu saznala koji trenutak poslije. Tako Šarapovu nećemo gledati na turnirima iz WTA serije niti bilo kakvim drugim natjecanjima najmanje do 2018. godine. To bi značilo i da Šarapova neće nastupiti na nadolazećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalna kazna iznosi 4 godine

Ruskinja, koja je do ovoga tjedna bila najbogatija sportašica svijeta prema zaradi na turnirima u karijeri (detronizirala ju je , može biti i sretna s ovom kaznom jer je mogla dobiti i četiri godine suspenzije, koliko je predviđena maksimalna kazna za ovaj prekršaj.

Image
NAKON DUGIH 11 GODINA: /

Dopingirana Marija Šarapova doživjela još jedan veliki udarac

Image
NAKON DUGIH 11 GODINA: /

Dopingirana Marija Šarapova doživjela još jedan veliki udarac

Šarapova je početkom ožujka objavila da je pala na doping testu tijekom ovogodišnjeg Australian Opena zbog uzimanja meldonijuma. Ona je kasnije izjavila da nije znala da je ovaj lijek stavljen na zabranjenu listu Svjetske antidopinške agencije (WADA). Meldonijum je inače poznat i pod nazivom mildronat, a ovaj su lijek koristili sportaši iz Rusije, istočnoeuropskih zemalja i država Azije. Meldonij se izdaje uz liječnički recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meldonij daje nepoštenu prednost sportašica

Svjetski mediji navode da brojni stručnjaci smatraju da meldonijum omogućava bolji protok kisika kroz ćelije i širi krvne žile, a svi oni koji ga koriste imaju veću izdržljivost pri povećanim fizičkim naporima. Oni tvrde i da pojedini sportaši na taj način stječu nepoštenu prednost u odnosu na druge natjecatelje zbog čega je lijek dospio na zabranjenu listu WADA.

Šarapova je prvi put bila najbolja tenisačica svijeta u kolovozu 2005. godine, a trenutno je na 24. mjestu WTA liste. Šarapova je u karijeri osvojila 35 trofeja, a od toga pet Grand Slama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo