Senzacija: Prekinut veliki niz Rafaela Nadala!

Poslije trinaest pobjeda u nizu stala je serija drugog tenisača na svijetu, Španjolca Rafaela Nadala.

15.6.2012.
17:09
VOYO logo

Ovako nešto je bilo očekivano nakon teškog finala u Roland Garrosu, prošlog tjedna, kojeg je Nadal protiv Novaka Đokovića morao odraditi u nedjelju i ponedjeljak. I dok protiv Lukaša Lacka u prvom nastupu nije platio vlastiti umor, u četvrtfinalu je ipak zapeo na domaćem tenisaču i čovjeku koji brani naslov pobjednika u Halleu.

Prvi nositelj Nadal je prije ovog meča dobio osam puta Kohlaschreibera u isto toliko mečeva koliko su igrali u karijeri. No, ovom je prilikom bio podređen, a tri šanse za break, koje je imao u drugom setu, su ostale neiskorištene i morao je tako platiti izgubljeni servis u drugom setu kod 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac je osvojio čak 90 posto poena nakon prvog servisa (27 od 30), te je iskoristio dvije od čak osam break-prilika u meču. Roger Federer teškom je mukom pobijedio 21. tenisača svijeta, Kanađanina Milosa Raonica, u četvrtfinalu ATP turnira u Halleu. Bilo je 6-7(4), 6-4, 7-6(3) za Federera nakon dva sata igre…

U prvom i trećem setu gledatelji na Gerry Weber Openu nisu vidjeli niti jednu loptu za break. Kanađanin crnogorskih korijena nije stvorio u cijelom meču niti jednu takvu šansu, ali je odlično servirao, zabio je 25 asova, pa niti Švicarac nije mogao puno na njegov servis. Federer je u drugom setu ipak napravio jedan break, a u trećem je odigrao tie-break puno bolje nego u prvom. Federer je u potrazi za šestom titulom u Halleu. S Raonicem je sva tri meča u karijeri odigrao ove godine. Uvijek je Kanađanin osvajao prvi set, a Švicarac slavio pobjedu u tri seta, sada drugi puta u tie-breaku trećeg. Ovo je Federeru deseti turnir ove godine i deveti na kojem je došao minimalno do polufinala, u kojem ga čega Rus Mihail Južnij. U gornjoj polovici ždrijeba očekivao se dvoboj prvog i trećeg nositelja, Španjolca Rafaela Nadala i Čeha Tomaša Berdycha. Umjesto toga, za finale će se boriti dvojica Nijemaca! Nakon što je branitelj naslova Philipp Kohlschreiber eliminirao Nadala 6-3, 6-4, 34-godišnji veteran Tommy Haas, nekada drugi, a trenutno 87. tenisač svijeta, koji je dobio pozivnicu za glavni turnir, priredio je još jedno iznenađenje u petak, te je pobijedio Tomaša Berdycha 6-4, 3-6, 7-5 nakon dva sata i pet minuta igre. Bio je to četvrti ogled ove dvojice i druga pobjeda Haasa, koji je u Halleu prvi puta nastupio prije 15 godina. Bio je pobjednik ovog turnira prije tri godine, a ovo je četvrti puta da se plasirao u polufinale. Berdych je dva puta igrao u finalu njemačkog ATP turnira na travi, a 2007. godine je osvojio titulu. ATP Halle, četvrtfinale: Kohlschreiber (8) - Nadal (1) 6-3, 6-4 Haas - Berdych (3) 6-4, 3-6, 7-5 Južnij - Štepanek 6-4, 4-6, 6-4 Federer (2) - Raonic (5) 6-7(4), 6-4, 7-6(3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo