MEKSIKANCI SE DIVE HRVATU KOJI JE PREŽIVIO RAT: / 'Bila je to teška politička situacija za mene'

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Meksički dnevnik El Economista donosi priču o najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću uoči njegovog večerašnjeg meča 1. kola ATP-a u Acapulcu protiv Rusa Aleksandra Dolgopolova.

28.2.2017.
12:04
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač i trenutačno osmi igrač svijeta prošle je sezone u Meksiku eliminiran već na startu od Amerikanca Ryana Harrisona i ne želi da mu se to dogodi i ove godine.

TENISAČI NA FILMSKOM PLATNU: Čilić bi volio da ga glumi Gerard Butler, a Karlovićev odgovor je urnebesan!

"Prošle godine nisam bio najspremniji na turniru. Bilo mi je teško zato što sam bio iscrpljen. Nisam se dobro psihički osjećao. Međutim, sada se osjećam jako dobro i želim stići barem do četvrtfinala. Spreman sam igrati dobar tenis i vjerujem da me to može daleko dovesti. Nakon drugog dijela 2016, kada sam igrao odlično, trebao mi je odmor kako bi se spremio i sve sam bliži svojoj razini. Bilo bi prekrasno osvojiti još neki Grand Slam, nakon US Opena 2014, ali mi je cilj, prije svega, doći među Top 5 tenisača", rekao je Čilić u razgovoru za Croatian Economy Today, a njegove riječi prenosi El Economista koji je u uvodu svog teksta o Čiliću naveo kako je hrvatski tenisač rođen u Bosni i Hercegovini 1988 godine koja je tad bila dio iste države u kojoj se nalazila i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Rat u Hrvatskoj

"Četiri godine nakon rođenja, kad je osmi igrač svijeta prema ATP ljestvici bio još dijete, počeo je rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, što je rezultiralo odvajanjem ova dva teritorija. Što se tiče rata, još nema konkretnih službenih brojki o žrtvama. Unatoč tome što se rodio u Međugorju, Marin se uvijek deklarirao kao Hrvat, zato što je upravo Hrvatska njemu dala sve", počinje svoju priču o Marinu Čiliću El Economista.

Čilić je na sve to kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to teška politička situacija za mene. Iako sam bio tad mali. No, nikad nisam imao dvojbe za koga igrati, a to je Hrvatska. Rođen sam u malom gradu, gladan uspjeha, što mi je uvijek motiv kako bih se natjecao s najboljima. Program u školi bio je na hrvatskom jeziku, djeca u njoj su bili Hrvati. Nije bilo lako odreći se velikog broja stvari kao dijete, ali samo radom možete stići do vrha. Nikada nisam propustio trening i vjerujem u ono što radim", poručio je Čilić, a El Economist, nadalje, navodi:

Čilić, ako prođe Dolgopolova, čeka Ćorić u osmini finala

"Čilić se sjeća svog djetinjstva, uvijek blizak uspjesima svoje zemlje. Posebno bronce na SP-u u Francuskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je prokomentirao i taj povijesni uspjeh za svoju zemlju.

"To mi je jedan od najljepših događaja iz djetinjstva. Sjećam se Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Alena Bokšića... Igrali su nevjerojatno i bili među najboljima na prvenstvu. Od tada respektiraju Hrvatsku u nogometu, ali i općenito", kazao je 28-godišnji tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ako uspije pobijediti Dolgopolova, naš tenisač, koji je trenirao s Rafaelom Nadalom u Acapulcu, igrat će u osmini finala protiv Borne Ćorića, koji je lako svladati Meksikanca Lucasa Gomeza s 2-0 (6-1, 6-1).

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo