ČILIĆ JE SPREMAN NA VELIKE STVARI U PARIZU: / 'Posljednjih tjedana igram jako dobar tenis'

Image
Foto: AFP, GABRIEL BOUYS

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo Roland Garrosa nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Rusa Konstantina Kravčuka 6-3, 6-2, 6-2.

1.6.2017.
16:59
AFP, GABRIEL BOUYS
VOYO logo

Čilić je bez suviše stresa odradio dvoboj protiv 129. tenisača svijeta ostvarivši pobjedu za sat i 38 minuta.

NEMILOSRDNI ČILIĆ POMEO RUSA: Hrvatski tenisač izborio treće kolo i obračun sa Španjolcem

Prvi hrvatski reket je tijekom meča pet puta oduzeo servis svojem suparniku iskoristivši pet od 10 break lopti. S druge strane 32-godišnji Rus je imao samo jednu loptu za obrat koju nije iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iza mene je jako dobar start na turniru'

"Iza mene je jako dobar start na turniru. Nešto slično kao i 2009. godini kad sam također u prvim kolima bio tako uvjerljiv. Potpuno sam zadovoljan sa svim segmentima igre. Imao sam kontrolu igre od početka do kraja, suparnik me s ničim nije mogao iznenaditi. Postotak servisa iznad 60 posto, što je također jako dobro," kazao je Marin.

Čilić je u prvom setu načinio 'break' kod rezultata 2-1 i zatim mirno priveo set kraju. U drugom setu je startao s dva oduzeta servisa i vodstvom 4-0 nakon čega je završnica seta bila rutina. U trećem setu Čilić je još dva puta oduzeo servisu ruskom tenisaču za uvjerljivih 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, GABRIEL BOUYS
Image
Foto: AFP, GABRIEL BOUYS

"Posljednjih nekoliko tjedana igram jako dobar tenis, na razini sam svojih najboljih prošlogodišnjih nastupa. Osjećam se pun samopouzdanja u nastavku turnira" dodao je.

U 3. kolu na Lopeza

Čilića, koji je postavljen za sedmog nositelja, u trećem kolu će igrati protiv Španjolca Feliciana Lopeza koji je bio bolji od sunarodnjaka Davida Ferrera 7-5, 3-6, 7-5, 4-6, 6-4. Do sada su igrali šest puta, a Čilić vodi 4-2 u pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro ga poznam, igrali smo nekoliko puta. Pobjeđivao sam i gubio od njega. Zemlja mu nije idealna podloga, no radi se o opasnom igraču kojeg neće biti lako pobijediti," naglasio je Čilić.

Najboljem hrvatskom tenisaču ovo je 11. nastup na Roland Garrosu i do sada nikada nije prošao dalje od osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo