Bravo, majstore! Marin Čilić ponovno podsjetio na US Open!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je ATP turnira u Moskvi nakon što je u finalnom dvoboju pobijedio Španjolca Roberta Bautista Aguta 6-4, 6-4.

19.10.2014.
16:18
VOYO logo

Čiliću je to četvrti naslov u 2014. godini, te 13. u karijeri. Ove godine slavio je i na US Open, Delray Beachu i Zagrebu.

Čilić je do pobjede protiv Španjolca stigao nakon 84 minute igre. Bautista Agut je ove godine najviše napredovao. Započeo je sezonu na 64. mjestu, a prije turnira u Moskvi stigao je do 16. pozicije. Međutim, protiv Čilića u njihovom prvom međusobnom susretu nije mogao. Španjolcu je to bilo četvrto finale u karijeri i drugi poraz. Ove godine je pobijedio u Stuttgartu i s-Hertogenboschu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je najviše problema imao na početku meča. Bautista Agut je dobio prvi gem, a potom imao i dvije 'break lopte' za vodstvo 2-0, no Marin se spasio. Do rezultata 3-3 oba su tenisača držala svoj servis, a tada je Marin oduzeo servis suparniku i potom mirno priveo set kraju za 6-4. Ključni trenutak drugog seta dogodio se u već u uvodnoj igri. Čilić je načinio break i zatim poveo 2-0. Gem viška je održao do kraja seta i zaključio meč rezultatom 6-4.

Prvi hrvatski reket je već samom ulaskom u finale osigurao nastup na ovogodišnjem "Mastersu", koji će se od 9. do 16. studenoga održati u Londonu. Čilić je tako postao peti igrač koji je osigurao nastup u Londonu nakon Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rogera Federera i Stana Wawrinke. Čilić je četvrti Hrvat koji će zaigrati na turniru najboljih tenisača svijeta kojim završava sezona, a koji je ustanovljen 1970. Prije njega to je uspjelo Željku Franuloviću, Goranu Ivaniševiću i Ivanu Ljubičiću, koji je bio naš posljednji predstavnik na tom turniru 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo