Velika šteta: Čilić se u potpunosti raspao

Pobjedničkoj seriji Marina Čilića došao je kraj u polufinalu ATP turnira u Hamburgu. Nijemac Tommy Haas ga je pobijedio sa 7:6(7), 6:0 nakon sata i 57 minuta igre.

21.7.2012.
18:44
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač je osvojio prošlotjedni turnir u Umagu, na što je nadovezao i tri pobjede u Hamburgu. Kada tome zbrojimo i Queen's Club koji je osvojio, te Wimbledon u kojem je igrao u osmini finala, ispada da je Međugorac do ove subote imao 15 pobjeda u posljednjih 16 mečeva. Protiv Haasa se, međutim, potpuno raspao u drugom setu, nakon što je u prvoj dionici propustio pet set-lopti.

Odlično je Čilić otvorio meč protiv njemačkog 34-godišnjeg veterana. Već je u drugom gemu napravio break, a potom poveo i s 3:0. Haas je, međutim, u petom gemu uzvratio oduzimanjem servisa, a kod 5:5 je imao još tri break-lopte. Čilić se spasio, a u sljedećem gemu je i sam došao do prilike za oduzimanje servisa, odnosno set. Nije je iskoristio, ali činilo se da će to nadoknaditi u tie-breaku u kojem je imao vodstvo 6:3. Uspio je, međutim, i to prosuti, kao i još jednu set-loptu (7:6) i povratka nakon toga više nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haas je osvojio set, a onda s čak tri breaka projurio i kroz drugi pored demoraliziranog Čilića. Bio je to treći međusobni dvoboj ovih tenisača i druga pobjeda Nijemca.

Haas će u finalu igrati protiv Argentinca Juana Monaca koji je sa 3:6, 6:3, 6:4 bio bolji od prvog nositelja Nicolasa Almagra. Nijemac će u 23. finalu loviti svoj 14. naslov, dok Monaco iza sebe ima pet naslova i još devet finala. Dodajmo još da se turnir u Hamburgu igra na zemljanoj podlozi, uz 900.000 eura nagradnog fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo