KRALJ SE VRATIO: / Dočekao osvetu nakon dva i pol sata iscrpljujuće borbe

Image
Foto: AFP

Iako ga nije bilo sedam godina u Hamburgu, Rafael Nadal je u nedjelju nastavio tamo gdje je stao 2008. godine, kad je osvojio svoj jedini hamburški pobjednički trofej.

2.8.2015.
16:39
AFP
VOYO logo

Španjolski tenisač je za dva sata i 34 minute iscrpljujuće bitke protiv Fabija Fogninija trijumfirao sa 7-5, 7-5 te nakon pobjedničkog stiska ruke pao na koljena slaveći svoj 67. naslov u karijeri, a treći u 2015. godini. Nadalu je ovo 47. pobjednički trofej osvojen na turniru sa zemljanom podlogom te ga još samo dva naslova dijele od izjednačavanja s Guillermom Vilasom, slavnim Argentincem koji je rekorder s 49 'zemljanih' naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalu je ovo peta pobjeda nad Fogninijem (5:2) kojom je prekinuo niz od dva uzastopna poraza. Talijan je u Hamburgu mogao postati tek treći tenisač koji je uspio pobijediti Nadala triput ili više na zemljanoj podlozi, što je dosad uspjelo samo Novaku Đokoviću i Gastonu Gaudiju, te jedini koji bi u istoj sezoni triput svladao "kralja zemlje". Naime, Fognini je ove godine već dvaput svladao Nadala, u polufinalu turnira u Rio de Janeiru te u osmini finala u Barceloni.

I dalje iza Čilića

No, u finalu Hamburga je napravio previše pogrešaka, pogotovo u situaciji kad je preokretom stigao na korak od osvajanja drugog seta. Naime, Nadal je nakon osvajanja prve dionice meča poveo i 3:1 u drugom setu, ali se Fognini vratio nizom od tri gema te imao 40:15 za vodstvo 5:3. No, Španjolac je osvojio četiri poena zaredom i izjednačio na 4:4. Novim breakom je Fognini došao u priliku servirati za drugi set, došao je do 40:15, ali je Nadal ponovno nanizao četiri poena i izjednačio na 5:5. U 11. gemu je Španjolac spasio tri break-lopte, a gem poslije realizirao prvu meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za naslov u Hamburgu Nadal je osvojio 311.775 eura i 500 bodova, što će mu donijeti napredak na novoj ATP ljestvici. U ponedjeljak će Nadal biti deveti tenisač svijeta, još uvijek jedno mjesto iza Marina Čilića jer će Miloš Raonić gubitkom 500 bodova za prošlogodišnji naslov u Washingtonu pasti na 10. mjesto. Fabio Fognini je kao poraženi u svom desetom finalu (3-5) zaradio 140.560 eura i 300 bodova, što će mu donijeti povratak među 30 najboljih tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo