KARLOVIĆ IZLUDIO AMERIKANCA: / 'Doktor' Ivo sa 16 aseva uništio Johnsona! Izborio 2. kolo Beča

Image
Foto: AFP, LEON NEAL

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP turnira serije 500 u Beču pobijedivši u ponedjeljak u prvom kolu Amerikanca Stevea Johnsona (ATP - 31.) sa 7-6 (5), 6-3 za 80 minuta igre

24.10.2016.
16:15
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

Bio je to šesti dvoboj hrvatskog veterana s 26-godišnjim Amerikancem i njegova treća pobjeda. Karlović je uvijek imao problema s Johnsonom, ali ove ga je godine uspio dvaput pobijediti. Osim u Beču, bolji je bio i u polufinalu turnira u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KARLOVIĆ PORAŽEN U ČETVRTFINALU: Diva sa Šalate svladao mogući suparnik u finalu Davis Cupa

Do pobjede zahvaljujući staloženosti u ključnim trenucima dvoboja

Karlović je do pobjede u austrijskom glavnom gradu stigao zahvaljujući staloženosti u ključnim trenucima dvoboja, 'tie-breaku' prvog seta i središnjem dijelu druge dionice. O tome svjedoči i statistika iskorištenih prilika za 'break' - naš je tenisač imao jednu 'break-loptu' i iskoristio ju je u šestom gemu drugog seta, dok ih je Johnson imao šest i svih šest propustio. Jednu je imao na početku dvoboja, a preostalih pet u drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović u sedmom gemu bio suočen s 0-40

Najveću priliku za oduzimanje servisa Karloviću Amerikanac je imao odmah nakon što je naš tenisač napravio 'break'. Karlović je u sedmom gemu bio suočen s 0-40. U sljedeća tri poena pogodio je samo jedan prvi servis, ali je svejedno stigao do izjednačenja. Frustrirani Johnson je u tom trenutku još jednom u naletu bijesa bacio reket, a kako je tada već imao jednu opomenu, zaradio je kazneni poen. Karlović je asom zapečatio gem za vodstvo 5-2 i povratka za američkog tenisača više nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu protiv Džumhura

Karlović je dvoboj završio sa 16 aseva te realizaciju prvog servisa od 86 %. Karlović će u drugom kolu igrati protiv bosansko-hercegovačkog reprezentativca Damira Džumhura. Džumhur je u prvom kolu sa 6-3, 5-7, 6-0 svladao Španjolca Nicolasa Almagra. Karloviću će to biti prvi dvoboj protiv 24-godišnjeg Džumhura.

Karloviću je ovo peti nastup u Beču. U prva dva dolaska gubio je u prvom kolu, a posljednje dvije godine uspijevao se probiti do četvrtfinala. Prošle ga je godine u četvrtfinalu zaustavio Latvijac Ernests Gulbis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP Beč - 1. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) - Steve Johnson (SAD) 7-6 (5), 6-3

Karen Hačanov (Rus) - Andreas Seppi (Ita) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo