KAKVA ŠTETA: / Div sa Šalate zapeo na posljednjoj prepreci

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović drugu je godinu zaredom izgubio u finalu ATP turnira u američkom Newportu koji se igra na travnatoj površini tjedan dana nakon Wimbledona.

19.7.2015.
22:52
AFP
VOYO logo

Nakon Lleytona Hewitta prošle godine, ove ga je svladao Amerikanac Rajeev Ram i to sa 7:6 (5), 5:7, 7:6 (2) nakon dva sata i 23 minute igre. Ramu, koji je prije turnira u Newportu bio 161. igrač na ATP ljestvici, ovo je drugi ATP naslov u karijeri, a i prvi je osvojio u Newportu prije šest godina. To su mu ujedno i jedina dva finala u karijeri. Karlović je izgubio dvoboj u kojem niti jednom nije izgubio servis. Ovo mu je bio 14. nastup u finalu nekog ATP turnira, a ostao je na šest naslova.

Break u završnici drugog seta

Karlović u prvom setu nije uspijevao ugroziti servis 161. igrača svijeta iako je Ram imao tek 45 posto ubačaja prvog servisa. S druge strane, naš je igrač bio suočen s jednom break-loptom kod rezultata 1:1, no izvukao se iz te neugodne situacije. U tie-breaku svaki je igrač osvajao bodove na svoj servis do 4:4, a tada je Ram uspio napraviti mini-break i poveo sa 6:4 uz servis. No, onda je pogriješio na mreži poslavši volej u aut i ponudio Karloviću priliku za povratak u set. Nažalost, Karlović to nije iskoristio, već je na drugu Ramovu set-loptu on promašio volej i omogućio Amerikancu prednost od 1:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Karlović je mnogo sigurnije držao svoj servis, a u završnici je napokon zaprijetio i oduzimanjem servisa Ramu. Do prve tri break-lopte u meču Karlović je stigao kod rezultata 4:4 i to nakon što je Ram imao 40:0. Karlović je spojio nekoliko odličnih reterna, ali je na prvu break-loptu promašio forhend, potom je Ram uz mnogo sreće pogodio liniju i tako spasio drugu break-loptu, dok je treću spasio asom. Ipak, ono što nije uspio kod 4:4, Karlović je napravio kod rezultata 5:5. Tada je naš igrač imao sreću na break-loptu, njegov je retern udario u vrh mreže i omeo Rama koji je potom promašio volej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća na strani Amerikanca

Oba igrača čvrsto su držala svoj servis u trećem setu o čemu svjedoči podatak kako je Karlović izgubio samo dva, a Ram četiri poena u po šest servis-gemova, pa je o pobjedniku odlučivao tie-break. A u odlučujućoj igri sreća je ponovno bila na strani Amerikanca, kod rezultata 1:1 on je krajnjim naporom uspio dohvatiti lopticu nakon Karlovićeva prvog servisa, a retern je sletio na samu liniju igrališta pored iznenađenog Karlovića. Potom je Ram ostvario još jedan mini-break i stigao do velike prednosti od 5:1 koju nije propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo