IVANIŠEVIĆ OPET BRILJIRA: / Otkrio tko mu je 'ukrao' godine života

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević gostuje ovih dana u Indiji kao promotor turnira 'Road to Wimbledon', namijenjen mladim tenisačima u toj azijskoj zemlji.

10.4.2015.
14:48
VOYO logo

Ivaniševićev trijumf na Wimbledonu prije 14 godina i danas izaziva zanimanje gdje god se pojavi. Upisao se tada Splićanin u povijest kao jedini tenisač koji je osvojio Grand Slam naslov s pozivnicom.

"Mislim da to nije bio moj najbolji tenis, ali bio je jako zanimljiv. Još uvijek ne znam kako sam osvojio turnir. Igrao sam loše, bio sam 128. na ATP ljestvici, bio sam ozlijeđen i zato je sjajna stvar da sam uspio osvojiti naslov. Finale se igrao u ponedjeljak, atmosfera je bila odlična, vjerojatno najbolja u povijesti finala. Tenis nije bio odličan, ali atmosfera jest. Osim toga, igrao sam protiv dobrog prijatelja Patricka Raftera i srećom osvojio", prisjetio se Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko mu je bio najteži suparnik u karijeri, odgovor nije bio iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pete Sampras! Uzeo mi je puno godina života kad me pobijedio u dva finala Wimbledona i na drugim turnirima."

Na pitanje tko je veći tenisač, Rafael Nadal ili Roger Federer, Ivanišević je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim Rafu, ljevak je i sjajan natjecatelj, ali moram odabrati Rogera, on je jedan od najvećih svih vremena. Može li osvojiti još koji Grand Slam? Mislim da može. Lani je igrao dobro, nije osvojio Grand Slam, ali je bio vrlo dobar. Nikad ga ne treba podcijeniti.

Može li se Nadal nakon silnih problema s ozljedama vratiti na vrh i srušiti Federerov rekord od 17 Grand Slam naslova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da može napraviti sve to. Rafa je borac i nikad neće odustati. Borit će se i boriti i ako on vjeruje da to može, meni je to dovoljno."

Osvrnuo se Ivanišević na kraju i na lanjski Čilićev naslov u New Yorku i dao do znanja da je njegov učenik sposoban osvojiti još pokoji Grand Slam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je tamo odigrao je bio savršeni tenis. Kao trener sam ponosan na njega. Dokazao je svijetu i sebi koliko je dobar tenisač. Ove sezone ima problema s ozljedom, ali prošli je tjedan servirao bez boli i nadam se da će tako ostati. Naslov na US Openu dokaz je da može pobijediti svakoga i osvojiti svaki turnir."

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo