IPAK NIJE IŠLO: / Donna Vekić zatražila medicinsku pomoć, pa na kraju izgubila

Image
Foto: AFP

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Wuhanu, bolja od nje je u susretu 1.

25.9.2017.
15:23
AFP
VOYO logo

Bio je ovo peti međusobni susret Vekić i Zhang i četvrta uzastopna pobjeda 28-godišnje Kineskinje.

Vekić je prva stigla do prednosti u dvoboju protiv igračice koja je prošloga tjedna osvojila turnir u Guangzhouu kada je oduzela servis Zhang za svoje vodstvo od 4-2. Naša je igračica u svoja prva tri servis gema napravila čak pet dvostrukih servis pogrešaka, no Kineskinja nije uspjela stići do niti jedne "break-lopte", a onda je kod 3-2 za Vekić Zhang napravila dvostruku pogrešku upravo na "break-loptu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBJAVLJENE NAJNOVIJE ATP I WTA LJESTVICE: Marin Čilić i dalje peti! Jana Fett nazadovala za dvije pozicije

No, ostatak prvog seta protekao je u dominaciji Zhang koja je odmah vratila izgubljeni servis i to bez da je Vekić osvojila poen na svom početnom udarcu, a kod 5-5 Zhang je ponovila istu stvar. U drugom dijelu prvog seta Vekić više nije uspijevala dominirati svojim forhendom u izmjenama s osnovne linije pa je Zhang ostvarila preokret.

I u drugom je setu Vekić prva stigla do prednosti ostvarivši "break" za 3-1, a tu je prednost držala sve do 5-3 kada je imala servis za set. U toj je igri napravila prvu dvostruku servis pogrešku u setu, nakon čak sedam u prvom, kojom je ponudila priliku Zhang, a Kineskinja je to iskoristila i vratila se u set. Ipak, u završnici se nije ponovio scenarij iz prve dinice, Vekić je kod svog vodstva od 6-5 još jednom oduzela servis Zhang i tako poravnala rezultat u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Vekić je nakon osvajanja drugog seta zatražila medicinsku pomoć, od samoga početka imala je veliki zavoj na bedrenom mišiću lijeve noge, te je izgledalo kako joj je u trećem setu imala otežano kretanje. To je Zhang iskoristila i uvjerljivo dobila odlučujući set sa 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo