HRVATSKI OKRŠAJ U NIZOZEMSKOJ: / Marin Čilić preko Borne Ćorića u četvrtfinale

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu, on je u dvoboju 2.

16.2.2017.
15:31
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Ćorića i treća pobjeda 28-godišnjeg Međugorca. U prethodna dva dvoboja Čilić je dominirao protiv Ćorića izgubivši samo pet gemova u tri odigrana seta, a i početak dvoboja u Rotterdamu je bio na tom tragu.

Image
U POTRAZI ZA IZGUBLJENOM FORMOM: /

Čilić teškom mukom do druge pobjede u sezoni

Image
U POTRAZI ZA IZGUBLJENOM FORMOM: /

Čilić teškom mukom do druge pobjede u sezoni

Ekspresni prvi set

Čilić je za manje od 20 minuta osvojio prvih pet gemova te u šestoj igri imao čak pet set-lopti s kojima je mogao dobiti prvi set sa 6-0. Ipak, tada je Ćorić počeo bolje servirati i napokon se upisao na semafor. No, time je samo odgodio odluku u prvom setu jer je Čilić u sljedećoj igri sigurno odservirao za 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Ćorić nastavio s boljom igrom na svom početnom udarcu i sigurno držao servis do vodstva od 3-2, a tada je kaznio dva neoprezna Čilićeva izlaska na mrežu i osigurao svoje prve dvije break-lopte u dvoboju. Čilić je izvukao 15-40 s dva dobra servisa, ali je potom napravio dvije nove pogreške i tako izgubio servis. Odmah u sljedećem gemu Čilić je imao dvije prilike za povratak izgubljenog servisa, no Ćorić se izvukao s dva dobra servisa na break-lopte, a potom je još jednom oduzeo servis Čiliću i to bez izgubljenog poena čime je osigurao treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Tsonga

Ključnim se pokazao sedmi gem odlučujućeg seta u kojemu je Čilić oduzeo servis Ćoriću iako je 20-godišnji Zagrepčanin imao čak sedam prilika da on povede s 4-3. Nakon što ih nije iskoristio, Čilić je stigao do prilike za break te iskoristio drugu loptu za oduzimanje servisa. Do kraja dvoboja Čilić je mogao još jednom oduzeti servis Ćoriću, ali kod vodstva 5-3 nije iskoristio prvu meč-loptu. No, prilikom servisa za meč nije dopustio dodatne komplikacije, poveo je s 40-15 i iskoristio treću šansu za zaključenje dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Čilića je ovo tek treća pobjeda u 2017. godini, a u Rotterdamu je prvi puta vezao dvije pobjede. Ćorić je, pak, pobjedom protiv Rusa Karena Hačanova u utorak u 1. kolu stigao do prvog uspjeha u ovoj kalendarskoj godini.

Čilić, koji je u Rotterdamu postavljen za prvog nositelja, u četvrtfinalu će igrati protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo