SRETNO, BORNA

HRVATSKI DRAGULJ OBJAVIO IME NOVOG TRENERA: ‘Drago mi je što započinjem suradnju s domaćim stručnjakom’

Hrvatski teniski dragulj Borna Ćorić objavio je u utorak ime novog trenera. U nastavku karijere surađivat će s 37-godišnjim Ivicom Ančićem.

U razmaku od samo dvije godine Ćorić (19) je promijenio čitav niz trenera – surađivao je s Ryanom Jonesom, Željkom Krajanom, Thomasom Johanssonom i Milesom Maclaganom. Kako je i sam znao priznati u intervjuima, nije lak za suradnju, a sada će ponovno pokušati s domaćim stručnjakom.

Vjera u napredak

“Drago mi je što započinjem suradnju s hrvatskim trenerom koji je u karijeri prošao puno toga i vjerujem da će i meni pomoći u napretku”, poručio je Borna putem Facebooka.

Ivica Ančić posljednjih je godina radio na teniskoj akademiji u Dubaiju, a ranije je dao značajan doprinos u napretku mlađeg brata Marija, nekadašnjeg top 10 igrača i osvajača tri ATP naslova. Surađivao je i s Australcem Bernardom Tomicem, Srbinom Filipom Krajinovićem te Nizozemcem Thiemom de Bakkerom.

Prvi zadatak s Bornom bit će pripremiti ga za finale Davis Cupa u kojem će Hrvatska od 25. do 27. studenog ugostiti Argentinu. Trenutno 42. igrač svijeta posljednjih je tjedana imao problema s koljenom i svjestan je da mora napraviti sve da bude spreman za veliki okršaj za ‘salataru’.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr