VELIKA POBJEDA BORNE ĆORIĆA: / Hrvatski as s turnira izbacio desetog tenisača svijeta i drugog nositelja

Image
Foto: AFP

Ćorić je u drugom setu odigrao puno bolje, iako je kod 2-2 morao spašavati dvije 'break-lopte'.

2.1.2018.
16:56
AFP
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u katarskoj Dohi nakon što je u utorak svladao desetog igrača svijeta i drugog nositelja Španjolca Pabla Carrena-Bustu sa 5-7, 6-2, 7-6 (8) poslije 2 sata i 42 minute igre.

TOMLJANOVIĆ ISPALA U BRISBANEU: Turnir ostao i bez prve nositeljice, Martić protiv Wozniacki

U prvom setu prvi je do "breaka" došao Španjolac, te je poveo sa 5-3. No, Ćorić se uspijeva vratiti i poravnati na 5-5, ali već u sljedećem gemu ponovno gubi servis koji ga je na kraju koštao izgubljenog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je u drugom setu odigrao puno bolje, iako je kod 2-2 morao spašavati dvije "break-lopte". To mu je podiglo samopouzdanje i do kraja seta je odigrao furiozno te je sa dva oduzeta servisa uspio izboriti treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujući set loše je počeo po hrvatskog igrača jer je odmah izgubio servis, a Carreno-Busta je nakon toga igrao bez greške i izgledalo je da Ćorić više i neće imati priliku za povratak. Ipak, kad je Španjolac kod vodstva 5-4 servirao za meč Ćorić se je vratio. Jedan promašeni zicer Carrene-Busta i dobar Ćorićev izlazak na mrežu priskrbili su mu poravnanje na 5-5.

Ćorić je potom na svoj servis poveo 40-0, ali onda je neočekivano opet izgubio servis. Ali, ni to ga nije pokolebalo te je ponovno uspio poravnati, na 6-6, i time je meč odveo u "tie-break" gdje je spasio tri meč-lopte i na kraju zasluženo slavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić u sljedećem kolu igra protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, 59. igrača svijeta, od kojeg je prošle godine dva puta izgubio, u Cincinnatiju i Lyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo