OGLAS

'HRVATSKA JE FAVORIT': / Najbolji argentinski tenisač pričao o šansama za osvajanje Davis Cupa

Image
19.11.2016.
10:41
VOYO logo

"Hrvati su favoriti za pobjedu, bolje su od nas rangirani. Vjerujem da će površina terena biti jako brza što odgovara njihovoj igri, no to ćemo provjeriti kada stignemo u Zagreb", kazao je Del Potro u Buenos Airesu prije polaska za Hrvatsku.

Argentina je u službenom dopisu zatražila od Svjetske teniske federacije (ITF) inspekciju terena u zagrebačkoj Areni sumnjajući da bi podloga mogla biti “brža od dopuštene”, na kakvoj je morala igrati u prvom kolu u Poljskoj. Kasnije je svladala Italiju i Veliku Britaniju u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Del Potro smatra da se Argentinci nalaze u sličnoj situaciji kao uoči polufinala u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ondje smo iznenadili sami sebe pobjedom i ulaskom u finale. Nismo to bili očekivali", rekao je.

Del Potro napredovao više od 1000 mjesta

Del Potro je snažno uzletio na ATP ljestvici nakon što je skoro prestao igrati zbog problema sa zglobovima i tri operacije. Sezonu je počeo kao 1045. igrač svijeta, a sad je 38. igrač na svijetu. Ovoga ljeta osvojio je srebro na OI u Rio de Janeiru, a sada želi i prvi naslov Davis Cupa u povijesti Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo finale je lijepa nagrada za sav napor kojeg sam učinio kako bih se vratio igranju tenisa”, izjavio je 28-godišnji tenisač koji do sada dva puta igrao u finalu Davis Cupa i oba puta ostao bez naslova oba puta izgubivši od Španjolaca (2008, 2011).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na put prema Hrvatskoj krenuli su i njegovi suigrači Federico Delbonis (41.na svijetu) i Guido Pella (59.) dok će im se Leonardo Mayer (138.) priključiti u Zagrebu nakon što je u četvrtak ispao s Challenger turnira u talijanskoj Bresciji. Argentinci slijeću u Zagreb u subotu 16 sati a u nedjelju će trenirati na alternativnom terenu kojeg će im ustupiti Hrvatski teniski savez. U ponedjeljak će vježbati u Areni, dvorani s 15.000 mjesta gdje se igra finale.

Četiri poraza

Argentinci su ukupno četiri puta igrali u finalu Davis Cupa i svaki put izgubili. Godine 1981. od Sjedinjenih Država u Cincinnatiju, 2006. od Rusije u Moskvi, 2008. od Španjolske u Mar de Plati pa 2011. opet od Španjolske, taj put u gostima u Sevilli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je ove sezone stigla u finale nakon triju gostujućih pobjeda – protiv Poljske u Gdanjsku, Italije u Pesaru i Velike Britanije u Glasgowu – te ima pozitivan povijesni rezultat protiv Hrvatske. Argentinci su bili bolji od Hrvata 2002., 2006. i 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, osvajač Davis Cupa 2005., stigla je u finale pobjedama nad Belgijom, Sjedinjenim Državama i Francuskom. Predvode ju Marin Čilić (7.), Ivo Karlović (20.), Borna Ćorić (48.) i Ivan Dodig (118.)

Finale se igra idući vikend, od 25. do 27. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo