OGLAS

DIMITROV OSVOJIO ATP FINALS U LONDONU: / U debitantskom nastupu preko Goffina otišao do kraja

Image
Foto: AFP

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov pobjednik je završnog ATP mastersa osam najboljih tenisača svijeta u Londonu nakon što je u finalu svlada Belgijanca Davida Goffina s 7-5, 4-6, 6-3.

19.11.2017.
22:15
AFP
VOYO logo

U uzbudljivom dvoboju dvojice debitanata na ATP finalu više živaca je pokazao Dimitrov koji je postao prvi tenisač nakon Španjolca Alexa Corretje koji je u prvom nastupu odmah osvojio završni masters. Prvi bugarski tenisač uopće na mastersu u Londonu je ubilježio svih pet pobjeda te je zaradio maksimalnih 2.5 milijuna dolara i 1500 ATP bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je započeo s čak tri izgubljena servisa, šesti tenisač svijeta Dimitrov je vratio "break" za 4-4, a u 12. igri je po treći puta oduzeo servis Belgijancu. Goffin, kojeg sljedeći vikend očekuje i finale Davis Cupa, je u drugom setu igrao bolje i napravio jedini "break" za poravnanje u setovima.

U odlučujućem setu je Dimitrov još podigao razinu svoje igre, poveo je s 5-2 i potom nije iskoristio tri vezane meč-lopte na servis Goffina. Još jednu meč loptu Bugarin je propustio u sljedećem gemu, a na petu loptu za meč Goffin je lagani volej poslao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimitrovu je ovo peta pobjeda u šest međusobnih srazeva s Goffinom, a trofej u Londonu mu je četvrti ove sezone i osmi u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo