ČILIĆEVA LEKCIJA NA 2600 METARA NADMORSKE VISINE: / Marin pomeo Gonzaleza i donio hrvatskoj prvi bod

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisači poveli su s 1-0 protiv Kolumbije u dvoboju za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa.

15.9.2017.
19:02
AFP
VOYO logo

Naš najbolji igrač, koji je u Bogotu stigao kao peti tenisač svijeta, od samoga je starta susreta dominirao protiv čak 479 pozicija slabije rangiranog suparnika.

Gonzalez imao samo jednu break-loptu

U prvom setu Čilić je dva puta oduzimao servis Gonzalezu i za samo 28 minuta tu dionicu riješio u svoju korist sa 6-1. Početkom drugog seta naš je prvi igrač ostvario još jedan break i poveo s 2-1. To mu je bilo dovoljno za vodstvo od 2-0 jer je u potpunosti dominirao na vlastitom početnom udarcu, izgubivši samo dva poena u čitavom gemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I treći je set Čilić otvorio oduzimanjem servisa suparniku, no zatim je u dva gema zaredom imao problema na svom početnom udarcu. U drugom gemu trećeg seta Gonzalez je imao jedinu break-loptu u meču, no Čilić ju je spasio asom, da bi kod 2-1 osvojio svoj gem nakon nekoliko prednosti. Novim breakom za 4-1 Čilić je osigurao pobjedu, a susret je zaključio još jednim oduzimanjem servisa suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju dana za Kolumbiju će igrati Santiago Giraldo, a za Hrvatsku Franko Škugor koji je u posljednji trenutak zamijenio nominiranog Viktora Galovića. U subotu je na programu susret parova, a u nedjelju preostala dva pojedinačna dvoboja. Nastup u Svjetskoj skupini sljedeće godine izborit će reprezentacija koja ostvari tri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo