Briljantni Federer u 33. godini uništio prvog tenisača svijeta

Legendarni Roger Federer i Francuz Gilles Simon sastat će se u nedjeljnom finalu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju.

11.10.2014.
17:57
VOYO logo

Federer je do svog 40. finala na turnirima Masters 1000 serije i 122. u karijeri stigao pobjedivši sa 6:4, 6:4 Novaka Đokovića.

Prvi tenisač svijeta je do ovog poraza imao niz od 13 pobjeda u Šangaju i čak 28 na kineskom tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bila je to 19. pobjeda 33-godišnjeg Švicarca u 36. dvoboju sa Đokovićem. Fedex nije ostavio ni malo šanse Đokoviću, U oba je seta napravio po break, a zapravo je nevjerojatno da još koji put nije uzeo servis prvom tenisaču svijeta, jer imao je čak 10 break-prilika. S druge strane, Nole je imao samo jednu, što dovoljno govori o Federerovoj trenutnoj formi.

//www.youtube.com/embed/OROK85WHy6Y

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer će u nedjeljnom finalu imati priliku po prvi put u karijeri osvojiti šangajski Masters turnir, što bi mu bio 23. naslov u karijeri na toj seriji turnira. Tada bi mu za popunjavanje Masters kolekcije nedostajali još samo naslovi iz Monte Carla i Rima.

Francuz Gilles Simon je za prolaz u finale svladao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6-2, 7-6 (1). Simonu će ovo biti drugi nastup u finalu nekog Mastersa. Prije šest godina u finalu turnira u Madridu pobijedio ga je Andy Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo