Karlović pao bez ispaljenog metka

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale turnira Masters 1000 serije u Šangaju. Hrvatski tenisač je u dvoboju osmine finala izgubio od Čeha Tomasa Berdycha 3:6, 4:6.

9.10.2014.
9:50
VOYO logo

Sedmi tenisač svijeta je pobjedu ostvario nakon sat i četiri minute igre uz po jedan 'break' u svakom setu.

Bio je to njihov sedmi međuosbni susret i treća pobjeda češkog tenisača. Ove godine su igrali u 1. kolu ATP turnira u Dohi, kad je bilo 7-6, 7-6 za Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješna je zato bila Ana Konjuh. Mlada hrvatska tenisačica plasirala se u četvrtfinale WTA teniskog turnira u Osaki nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedila Amerikanku Coco Vandeweghe 6-2, 3-6, 6-3.

Konjuh je do pobjede protiv četvrte nositeljice turnira i 38. igračice svijeta došla nakon gotovo dva sata igre. U prvom setu 16-godišnja hrvatska tenisačica je tri puta oduzela servis Amerikanki, a izgubila samo jednom svoj za sigurnih 6-2. U drugom setu nije imala niti jednu priliku za break, dok je Amerikanka jednom oduzela servis svojoj suparnici za 6-3 i poravnanje u setovima. U odlučujućem, trećem setu Ana je načinila break u osmoj igri za vodstvo 5-3, a potom sigurno servirala za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh na prethodna tri turnira u nizu (Clermont-Ferran, Tokio, US Open) nije uspjela proći prvo kolo kvalifikacija, no u Osaki je očito pronašla izgubljenu formu. U četvrtfinalu je očekuje 21-godišnja Kazahstanka Zarina Diyas, peta nositeljica turnira, trenutno 37. tenisačica svijeta.

Ukoliko Konjuh pobjedi Diyas, protiv koje još nije igrala, bit će to njezin drugi plasman u polufinale nekog WTA turnira u karijeri. Prvi put je do polufinala stigla u srpnju ove godine u Istanbulu gdje ju je zaustavila Talijanka Roberta Vinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo