'TAJ ČOVJEK SPREMAN JE ZA PSIHIJATRIJU!' / Mamić kod Bujanca o Euru, Šukeru, Milanoviću, Petrovu, HRT-u...

Image
Foto: Screenshot

Mamić je u intervjuu sipao optužbe na račun oporbe, Bože Petrova, ali se osvrnuo i na Net.hr-ovog i Telegramovog kolumnista, Aleksandra Holigu.

14.6.2016.
11:35
Screenshot
VOYO logo

Dopredsjednik HNS-a ZdravkoMamić gostovao je u emisiji VelimiraBujanca te je tom prigodom otkrio kako se DavorŠuker na početku Europskog prvenstva našao u teškoj situaciji jer se morao boriti da se prije utakmica svira himna reprezentacije 'Lijepa li si' u izvedbi Marka Perkovića Thompsona. Naime, nekoliko civilnih udruga zatražilo je da se pjesma povuče.

Šuker spasio Thompsona

"Svjedočio sam uživo tome. Prije utakmice otvorenja Francuska – Rumunjska, Davor me povukao na stranu, bio je vidno nervozan. Vidio sam da prije toga razgovara s predsjednikom FIFA-e Infantinom i potpredsjednikom UEFA-e Teodoridisem. 'Zamisli, oni traže od mene da odustanemo od pjesme Lijepa li si', rekao mi je. No, rekao je i da to neće dopustiti. Odmah je nazvao glasnogovornika Saveza i rekao mu da pošalje u sve medije o čemu pjesma govori, što nam ona znači, da je se objavi i na stranici HNS-a...", pojasnio je Mamić te nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

"Nakon pola sata došla je radna verzija priopćenja, no Davor nije bio zadovoljan i otišao je korak dalje. Rekao je da dodaju da dok je on predsjednik Saveza, dok je živ, na svim utakmicama reprezentacije svirat će se 'Lijepa li si' i to će biti naša himna! Kasnije, na sastanku UEFA-e u njihovu hotelu, gdje je bio cijeli Izvršni odbor, odigrala se velika borba, ali Davor je pobijedio - jedinstven je bio stav da se ide s pjesmom! Predlagali su neki i da se ne ide, a drugi da se ide samo s instrumentalom, ali Davor se nije mirio niti s jednom odlukom. Rekao im je da ako to naprave, da će isti tren podnijeti ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora UEFA-e", dodao je Mamić.

"Rekao je i da će se nastaviti boriti svim sredstvima protiv tih udruga koje lažno prijavljuju Hrvatsku i podvaljuju nam. Izraelci su odmah dali glas za nas, a predsjednik mađarskog saveza Csany rekao je da nikad niti jedan član Izvršnog odbora nije tako reagirao! Šuker se digao protiv cijele organizacije, postavio se muški, patriotski i na kraju pobijedio! Naposljetku je bilo divno vidjeti hrvatski prijevod pjesme na titlu, na stadionu u Parizu", ispričao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napao Milanovića

Potom se osvrnuo na izjavu ZoranaMilanovića koji ne vidi zašto je pokrenuta hajka na Marija Mažića, tj. osobu koja je zatražila zabranu pjesme „Lijepa li si“.

"Mislio sam da sanjam. Milanović nije normalan čovjek! Nakon što sam vidio kako je stao u obranu tog mladog SDP-ovca koji je tražio da se pjesma zabrani , mogu samo reći da to nije normalan čovjek. On je spreman za psihijatriju, jer to što je rekao ne može reći jedan normalan, školovan čovjek, a kamoli domoljub", poručio je dopredsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pixsell, Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: pixsell, Patrik Macek/PIXSELL

"Činjenica je da ljevica ne podnosi hrvatski barjak, oni imaju prema tome odioznost. Oni imaju odioznost prema sportašima, jer ja se ne sjećam da sam ikada nekog od lijevih političara vidio na nogometnim utakmicama, čast iznimkama. Pitam onu spodobu od bivšeg ministra sporta Jovanovića: gdje smo mi to močvara? Gdje je sada ta naša 'močvara', kada prenosimo slavu Hrvatske po cijelom svijetu? Pa taj bi likovao da smo jučer izgubili! A što je najvažnije, danas sam prolazio gradom i nitko nije razgovarao o preslagivanju vlasti, svađama, premijeru. Svi su govorili samo o pobjedi reprezentacije, napokon je narod svoj i dali smo mu ono što ga čini sretnim! Nema nikakve dvojbe da smo mi sportaši jako ugroženi od političara, a poglavito ako dolaze s ljevice. Ovi s desnice su mrvicu bolji", kazao je Mamić.

Nahvalio Vatrene

Nahvalio je tijekom emisije Vatrene te je napomenuo kako nam svi predviđaju velike stvari. Posebno se osvrnuo na kapetana Darija Srnu kojem je za vrijeme utakmice preminuo otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srna je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica. Obraćao se Bogu, ja sam to vidio… I došla je vijest da mu je umro otac. To kako je on jučer odigrao, to je najbolji dar što je umirućem ocu mogao dati - da je imao priliku gledati sina kako predvodi reprezentaciju na tako veličanstvenom predstavljanju svoje zemlje u svijetu", rekao je Mamić.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Petrov kriv za transparent na Čiovu

Na pitanje što misli o izjavi BožePetrova da treba uvesti reda u nogomet, Mamić je kazao da se 'Petrov i njegovi dečki jako kite poštenjem, no nedostaje im razumijevanja o osnovnim stvarima'. Također je optužio čelnika Mosta, ali i oporbu da je kriva za transparent koji se pojavio na Čiovu uoči utakmice s Turskom. Na njemu je pisalo: 'Sve izgubili dabogda'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je proizvod izjava Petrova, Milanovića, Jovanovića. To je proizvod onih koji Hrvatsku dijele na 'MI ILI ONI'. To je proizvod onih koji zloupotrebljavaju Hajduk u postizanju svojih mračnih ciljeva. Dalmatinci su cvijet hrvatstva, pošteni i čestiti ljudi i nemojmo brkati Dalmaciju i Dalmatince s takvim događajima. Nemojmo brkati Hajduk s time. Krivci su političari ljevičari i Orjuna koja se uvukla u Udrugu 'Naš Hajduk'. Torcida je cvijet hrvatstva, ali 'Naš Hajduk' je Orjuna koja se nametnula Torcidi i Hajduku, pa i Baldasaru. Baldasar se čak boji napraviti navijačku fan zonu u Splitu za ovo prvenstvo! Dolje vlada teror manjine nad većinom. Ohrabreni su snagom ljevice koju je ona demonstrirala u prošlom mandatu, sada se nadaju povratku na vlast i pucaju iz svih oružja. Ništa im nije sveto, pa tako ni Hrvatska", kazao je Mamić.

Image
Image

Napao našeg kolumnista

Prokomentirao je potom stanje na HRT-u pa podsjetio da je samo dan prije početka Eura emitirana emisija "Uvijek kontra" u kojoj su gostovali Igor Mandić, Dražen Lalić, kolumnist Telegrama i Net.hr-a Aleksandar Holiga i Zvonko Alač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte samo kako su oni raspoređeni i organizirani: transparent protiv hrvatske nogometne reprezentacije na mostu prema Čiovu, mladi SDP-ovac koji je napravio podvalu i traži zabranu pjesme 'Lijepa li si' od UEFA-e, pogledajte reakciju bivšeg premijera Milanovića… I onda taj HTV! Čim se zaljuljala Vlada, odmah su se presložili, gore nego u vrijeme Radmana. Dan prije Eura sve je trebalo odisati zajedništvom i ponosom. Telepatski smo trebali dati snage našim igračima u Francuskoj da proslave našu zemlju pred očima cijelog svijeta, a oni na Hrvatsku televiziju dovedu - ja ne znam kako bih te ljude uopće nazvao. To nisu ljudi, to uopće nisu ljudska bića! Čast izuzecima… To je diverzija. Najgore ljude, mrzitelje Hrvatske angažirati da na Hrvatskoj televiziji tako govore o hrvatskoj reprezentaciji", poručio je Mamić. Što se tiče aktualne krize vlasti rekao je sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad dođete na vlast, morate ju uzeti i konzumirati, stvoriti svoj tim i suradnike. HDZ i Most nikad nisu došli na vlast jer niti jednu instituciju, niti jednu osobu nisu maknuli i stavili svoj tim s kojim bi radili promjenu. Udbaški lobi vlada Hrvatskom. Ja sam apolitičan, samo volim ovu zemlju i ponosan sam što sam Hrvat, ali postoji lobi koji se zove UDBA i on je spriječio da nismo ranije stvorili Hrvatsku. Njihovi sinovi stvaranje Hrvatske ne mogu prežaliti. Evo, ja sam nakon svakog ovakvog gostovanja završio na informativnom razgovoru u policiji. To je način kako se oni obračunavaju s ljudima koji se ne boje, koji otvoreno govore".

Cijelu njegovu emisiju možete pogledati u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo