SPEKTAKL U CENTRU ZAGREBA: / Proglašeni najbolji sportaši glavnog grada u 2016.

Image

Olimpijski pobjednici Sandra Perković i Josip Glasnović proglašeni su najboljim sportašima Zagreba u 2016.

15.12.2016.
20:07
VOYO logo

Sandra Perković je imala još jednu sjajnu godinu. U Rio de Janeiru je obranila olimpijsko zlato iz Londona, u Amsterdamu je četvrti put uzastopce pobijedila na Europskom prvenstvu, dok je petu godinu uzastopce bila najbolja u Dijamantnoj ligi.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SVEČANOST U U ZAGREBU: Ovako je izgledala dodjela nagrade za sportaše godine

Image

SVEČANOST U U ZAGREBU: Ovako je izgledala dodjela nagrade za sportaše godine

Zlato u Riju osvojio je i JosipGlasnović u disciplini trap. Ove godine je osvojio i europsko zlato u talijanskom Lonatu u ekipnoj konkurenciji, te srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Godinu je završio na prvom mjestu Svjetske rang ljestvice u disciplini trap.

Image
Image

Najboljim sportskim parom, posadom ili štafetom proglašeni su Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće. Braća Sinković su ove godine slavila i na europskom prvenstvu, a bili su i ukupni pobjednici Svjetskog kupa. Nedavno ih je Međunarodna veslačka federacija proglasila najboljom svjetskom posadom u 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najbolju ekipu dobile su odbojkašice Mladosti, osvajačice dvostruke krune nakon 13 godina, dok je nagrada za najbolju momčad pripala rukometnim vladarima Hrvatske, PPD Zagrebu.

Sportski savez Grada Zagreba dodijelio je i posebna priznanja sportašima s invaliditetom, a dobili su ih osvajači medalja na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Priznanja su dobili 'zlatna' stolnotenisačica SandraPaović, članica STKI Uriho, njezina klupska kolegica Helena Dretar Karić koja je u Riju osvojila ekipno srebro sa Splićankom Anđekom Mužini, te osvajač srebra u skoku u dalj Zoran Talić, član AKOSI Agrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER
Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER

Godišnje nagrade SSGZ-a dobili su taekwondašica IvaRadoš ((TK Metalac), boksač FilipHrgović (BK Leonardo), veslač Damir Martin (VK Trešnjevka), Martinov trener SrećkoŠuk, te hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija.

Posebna priznanja najuspješniji trenerima dobili su NikolaBralić (trener braće Sinković), EdisElkasević (trener Sandre Perković), te Mirela Šikoronja (trenerica paraolimpijske ženske stolnoteniske reprezentacije).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodijeljena su i priznanja za životno djelo SSGZ-a. Dobili su ih proslavljena zagrebačka i hrvatska kuglačica ŠteficaKrištof, legendarni nogometni djelatnik ZorislavSrebrić, dugogodišnji trener AK Dinamo, od 1985.-2000. stručni tajnik Zagrebačkog atletskog saveza, a od 2000.-2016. glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza Milan Orešković, umirovljeni profesor KIF-a StjepanHeimer, te tajnik Saveza sportsko ribolovnih društava Grada Zagreba AnđeloOrač.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo