OGLAS

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O FINALU: / Kako je Real po drugi put slomio Atleticovo srce

Image

Nogometaši madridskog Reala došli su do 11. naslova europskog prvaka nakon drame jedanaestearaca.

29.5.2016.
7:30
VOYO logo

Po drugi put u dvije godine Real je u finalu nadigrao gradskog suparnika Atletico koji još uvijek čeka na svoj prvi naslov. "Rojiblancosi" su izgubili finale 1974. protiv Bayerna, kad se jedini put u povijesti igrala ponovljena utakmica. Prije dvije godine poraženi su protiv Reala u produžetku, tad su ih tek minute dijelile od prvog naslova, a sad je poraz stigao s bijele točke. Izdvojili smo pet detalja koji su odlučili finalnu utakmicu na San Siru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ramos - Realov igrač odluke

Sergio Ramos je branič Reala, ali to ga ne smeta u rješavanju utakmica. Zabio je u finalu 2014. protiv Atletica, zabio je i sad, 2016. ponovno protiv Atletica. Postao je prvi branič koji je zabio u dva finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Sporne odluke suca Clattenburga

Sudac koji je dosad u Ligi prvaka podijelio samo jedan crveni karton, a dobio ga je bivši dinamovac Jerko Leko, nije se proslavio u ovogodišnjem finalu. Ramosov gol je postignut iz više nego dvojbene situacije, Realov branič nalazio se u zaleđu. https://streamable.com/pedw

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I jedanaesterac za Atletico bio je dvojben, neki u dvoboju Torresa i Pepea nisu vidjeli prekršaj Realovog igrača. Na žalost "rojiblancosa", Antoine Griezmann nije iskoristio udarac s bijele točke za izjednačenje, pogodio je gredu, no nakon Carrascovog pogotka, Atletico je ipak izborio produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Luka Modrić slavi drugi naslov europskog prvaka, Kovačić prvi

Bez obzira na važnost dvoboja, Modrić je još jednom odigrao smireno, koncentrirano i svrsishodno. U 70. minuti sjajno je proigrao Karima Benzemu, ali francuski napadač nije iskoristio prigodu. Slovenski vratar Jan Oblak obranio je njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sparnoj milanskoj večeri, hvatao se Luka na kraju za bedreni mišić, ali je izdržao utakmicu od kraja. U tri sezone, s Realom slavio drugi naslov europskog prvaka. Toliko ih ima i Dario Šimić, ali on nije bio u sastavu Milana za finalne utakmice 2003. i 2007. godine.

Trofej se "piše" i 22-godišnjem Mateu Kovačiću koji je do toga došao na "šimićevski" način, sjedeći na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ronaldo nestao u finalu, pa zabio s bijele točke

Cristiano Ronaldo u ovom finalu nije bio ni blizu svog nogometnog ugleda i kvalitete. Možda ga je u tome zaustavila i ozljeda bedrenog mišića, ali ne može biti slučajno da Ronaldo u finalnim utakmicama Lige prvaka ne odigra svoje najbolje utakmice. Jer, samo najbolje je dovoljno dobro za Portugalca. U godini kad je osvojio prvu Zlatnu loptu, bilo je to 2008. godine, Ronaldo je na moskovskom Lužnjikiju promašio s bijele točke za United, ali je Manchester slavio nakon groznog Terryjevog promašaja.

Prije dvije godine, Modrić i Ramos su spasili Real, donijeli kraljevskom klubu produžetak, a Real je potom razbio Atletico s 4:1, koji je svoju priliku propustio u 90 minuta. Posljedni gol na utakmici, iz penala, zabio je Ronaldo, kad je sve bilo gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na njegovu lošiju igru i sve izblokirane udarce, ostat će zapisano da je Cristiano Ronaldo zabio posljednji penal na utakmici nakon kojeg je počela Realova proslava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Zidaneov oprez se na kraju ipak isplatio

Nije to bio lepršavi Real, ali piše se "La Undecima". Zidane je postavio dosta opreznu taktiku, prepustivši posjed lopte Atleticu, zamijenivši karakterne uloge u finalu za obje momčadi. No, na kraju je Francuz postao sedmi trener koji je naslov prvaka osvajao kao igrač i kao trener.

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2016/05/000_BB38K-656x436.jpg

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo