SULUDA PONUDA: / Zvijezda Chelseaja odlazi za 75 milijuna eura!?

Image

Premda su ove zime potrošili više od 300 milijuna eura na pojačanja, kineski nogometni klubovi ne posustaju.

5.2.2016.
18:33
VOYO logo

Prema pisanju engleskih medija nova meta je veznjak Chelsea Brazilac Oscar koji bi trebao preseliti u Jiangsu Suning i to za nevjerojatnih 75 milijuna eura. Ukoliko se ovaj transfer realizira brazilski veznjak bi postao treći najskuplji igrač u povijesti nakon Cristiana Ronalda i Garetha Balea koje je kupio Real Madrid za ukupno 190 milijuna eura.

Sammiru stiže konkurencija

Vlasnici Jiangsu Suninga, u čijim redovima igra povremeni hrvatski reprezentativac Sammir, su prvo ponudili 50 milijuna eura, no 'Bluesi' su odbili ponudu. Sada se čeka odgovor iz Londona nakon što su 'podebljali iznos'. Jiangsu Suning je ove zime već potrošio 86 milijuna eura na trojicu igrača. Iz Šahtara je za 50 milijuna eura stigao Alex Teixeira, iz Chelsea Ramires za 30 milijuna eura Ramires, dok su za Chao Gua platili osam milijuna eura HZ Greentownu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem kako su čelnici europskih klubova sve zabrinutiji. Kina sve ozbiljnije ulazi u svijet nogometa i traži potvrdu na nogometnom tržištu. Samo nekoliko klubova će moći pratiti kineske ponude," kazao je menadžer Chelsea Guus Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana u Kinu je preselio i kolumbijski napadač Jackson Martinez koji je prešao iz Atletico Madrida u kineski Guangzhou Evergrande za 42 milijuna eura. Ove zime u Kinu je stigao i reprezentativac Obale Bjelokosti Gervinho koji je napustio Romu i karijeru će nastaviti u novom prvoligašu Hebei China Fortune. Vrijednost transfera nije službeno objavljena, no talijanski mediji nagađaju kako će Roma dobiti oko 15 milijuna eura odštete. Seriu A je nedavno napustio i Kolumbijac Fredy Guarin preselivši iz Intera u Shanghai Shenhua za 15 milijuna eura.

Sve uglednije društvo

U Kini igraju i Brazilci Robinho i Paulinho, Australac Tim Cahill, Senegalac Demba Ba, Kamerunac Stephane Mbia, Talijan Amauri, reprezentativac Malija Mohamed Sissoko, kapetan Gane Asamoah Gyan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kina je postala 'obećana zemlja' i za brojne ugledne trenere. Bivši brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari vodi Guangzhou Evergrande Taobao, a njegov sunarodnjak, također bivši izbornik Selecaoa, Mano Menezes je na klupi Shandong Luneng Taishana. Bivši engleski izbornik Sven-Goran Eriksson je šef stručnog stožera Shanghai SIPG, bivši trener Juventusa, Milana i Intera Talijan Alberto Zaccheroni vodi Beijing Guoan, dok bivši trener Atletico Madrida i Seville Gregorio Manzano trenira Shanghai Greenland Shenhua.

Za kineske klubove prijelazni rok završava 26. veljače pa ne bi bilo veliko čudo da se u sljedećim tjednima dogodi još koji zvučan transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo