ŠUKER i HNS SPUSTILI 'RAMPU': / Hrvatskim navijačima zabranjeno gostovanje!

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić

Hrvatski nogometni savez izgubio je strpljenje s navijačima čije ih je divljanje skupo koštalo.

21.8.2015.
14:40
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

Posljednji incident s iscrtanim kukastim križem na Poljudu na utakmici protiv Italije, očito je bila "kap koja je prelila čašu". HNS je kažnjen sa 100.000 eura, oduzimanjem jednog boda i s dvije domaće utakmice bez gledatelja, koje se ne smiju pritom igrati u Splitu.

Image
KONAČNO MOŽEMO ODAHNUTI: /

Hrvatska doznala kaznu zbog poljudske svastike

Image
KONAČNO MOŽEMO ODAHNUTI: /

Hrvatska doznala kaznu zbog poljudske svastike

Svaki sljedeći incident vjerojatno bi značio i izbacivanje Hrvatske iz kvalifikacija, pa su se u HNS-u odlučili na ovako rigoroznu mjeru koja će rastužiti i veliku većinu hrvatskih navijača koji ne rade nerede, ali su kažnjeni ovom odlukom. Nedavno se HNS sastao s predstavnicima službene navijačke udruge Uvijek vjerni, sigurno takva odluka nije bila tema sastanka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema Azerbajdžana, Norveške i Malte

"HNS ovim putem obavještava javnost kako na preostale tri gostujuće utakmice euro-kvalifikacija neće biti organizirana gostujuća navijačka tribina odnosno neće biti moguća kupnja ulaznica za hrvatske navijače. Na gostovanjima u Azerbajdžanu (3. rujna), Norveškoj (6. rujna) i na Malti (13. listopada) neće biti organizirane tribine za hrvatske navijače. HNS je tako odlučio nakon detaljnog razmatranja obrazloženja Uefine kazne za rasističko ponašanje na susretu Hrvatska - Italija...

...izuzetno ozbiljno obrazloženje odluke Disciplinske komisije sugerira kako je hrvatska reprezentacija uistinu bila blizu izbacivanja iz natjecanja te kako je ova kazna puno više od "žutog kartona". Iz obrazloženja kazne sasvim je jasno da bilo kakav incident vezan za rasizam na predstojećim utakmicama može značiti izbacivanje Hrvatske s Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnost je HNS-a je učiniti sve kako bi spriječio takav najcrnji scenarij... Odlučeno je kako HNS na gostovanja do kraja Europskih kvalifikacija neće voditi navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujemo da će navijači razumijeti'

Radi se o izuzetno teškoj odluci i HNS izražava duboko žaljenje zbog svih navijača koji istinski vole reprezentaciju. No, u ovoj borbi protiv huliganstva smatramo nužnim 'žrtvovati' potporu nekoliko stotina navijača na ovim gostovanjima za sreću, zadovoljstvo i ponos milijuna hrvatskih navijača koji idućeg ljeta žele 'živjeti' uz Vatrene na Euru.

Vjerujemo da će svi navijači razumjeti razloge koji stoje iza ove odluke koja za cilj ima upravo zaštitu reprezentacije i njene ambicije da se iduće godine u Francuskoj bori s još 23 selekcije za naslov najbolje u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne možemo dopustiti da šačica huligana, za koje ni hrvatska reprezentacija nije svetinja, upropasti trud Vatrenih i izbornika Nike Kovača te time spriječi 'invaziju' pravih hrvatskih navijača u Francusku. To nam je svima krunski cilj koji, duboko vjerujemo, podupiru i svi navijači koji su željeli bodriti Vatrene u Azerbajdžanu, Norveškoj i na Malti", stoji u priopćenju HNS-a.

Hoće li takva odluka zaustaviti hrvatske navijače, tek ćemo vidjeti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo