ŠTO ĆE ŠEF REĆI NA OVO: / Sad i Platini zna kakvim se metodama služi HNS

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić
2.10.2015.
19:12
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Pismo je upućeno povodom odluke vodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da novinarima portala Index.hr zabrani izvještavanje sa svojih skupova te sa utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, te incidenta u četvrtak kada je novinaru Index.hr-a predsjednik HNS-a Davor Šuker, inače član Izvršnog odbora UEFA-e, oduzeo mobilni telefon kojim je novinar snimao razgovor svoje kolegice s glasnogovornikom HNS-a.

Image
SVI SU ZGROŽENI ŠUKEROVIM ISPADOM: /

'Prestanite spriječavati novinare u radu'

Image
SVI SU ZGROŽENI ŠUKEROVIM ISPADOM: /

'Prestanite spriječavati novinare u radu'

HNS se ponaša neprofesionalno

"U ime EJF-a, koji predstavlja preko 300,000 novinara diljem Europe, pišemo Vam povodom neprofesionalnog ponašanja HNS-a prema novinarima u Hrvatskoj. U suradnji s našim suradnicima u Hrvatskoj HND-om željeli bismo Vas obavijestiti o nekim nasilnim incidentima vezanima za novinare portala Indeks.hr, koji su jučer fizički spriječeni u izvještavanju s konferencije za novinare HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složit ćete se kako novinari moraju imati pristup svim javnim događajima pa tako i onima koji se tiču HNS-a i nacionalne momčadi kako bi obavili svoj posao u javnom interesu. Pokrivanje djelovanja nogometnih klubova, u ovom slučaju HNS-a, koji se dijelom financira javnim novcem, prirodno je javni interes. Za troje novinara internetskog portala Indeks.hr prošlog je tjedna zabranjeno izvještavati s događaja vezanih za HNS.

Respekt prema novinarima je i respekt prema sportu

HNS je objavio javno pismo u kojem kaže kako je novinarima Index.hr-a zabranjeno dolaziti na nogometne utakmice reprezentacije i konferencije za novinare, te praćenje svih drugih aktivnosti HNS-a, a tu svoju odluku je bazirao na tome što je Index.hr pozvao svoje čitatelje na bojkot nacionalne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragi predsjedniče, pitamo Vas u kontekstu Vašeg dobro prihvaćenog mota "RESPECT", da sa svojom članicom iz Hrvatske raspravite ovaj nesretni događaj i razmotrite povlačenje odluke. Respekt prema novinarima ujedno je i respekt prema sportu!", stoji u pismu predsjednika EJF-a upućenom Michelu Platiniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo