STATISTIKA NE LAŽE: / Je li izbornik Babić donio potpuno pogrešnu odluku?

Image
Foto: AFP, LISELOTTE SABROE

Sve kombinacije su moguće uoči posljednjeg kola po skupinama na Europskom prvenstvu u rukometu.

18.1.2016.
11:50
AFP, LISELOTTE SABROE
VOYO logo

Statistika je tu nemilosrdna, prema službenim podacima na stranici EHF-a, prvi vratar Babićeve momčadi Mirko Alilović je prema učinku, najlošiji vratar dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva u Poljskoj!

Obranio tek 21 posto udaraca na gol

Alilović koji je i sam uoči ovog natjecanja kazao kako je svjestan da puno bolje brani za klub, mađarski Veszprem nego za hrvatsku reprezentaciju, posljednji je na listi vratara po uspješnosti obrana. Uspio je zaustaviti tek 21 posto upućenih šuteva na gol, od 47 lopti obranio je tek 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Stevanović uspješniji

Drugi hrvatski vratar Ivan Stevanović je među prvih šest, i on je kao Alilović "skinuo" deset lopti, ali s manjim brojem šuteva (28), pa je na 36 posto obrana. Stevanović se razbranio u drugom poluvremenu protiv Bjelorusije, što je i bio ključ hrvatske pobjede na startu skupine B u Katowicama.

Protiv Norveške bez obrane u 2. poluvremenu

S druge strane, hrvatski vratari su ostali bez obrane u 2. poluvremenu protiv Norvežana. Kad je tako, onda poraz (31:34) nije iznenađenje. No, bilo bi nepošteno za lošu obranu kriviti samo vratare. Činjenica je da Hrvatska ne igra čvrsto i zgusnuto u obrani, što onda vratarima znatno otežava posao. Alilović i Stevanović ne mogu biti čudotvorci kad u obrani Babićeve momčadi postoje "krateri" koje onda suparnici lako kažnjavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HLADAN TUŠ: /

Norveška zbacila Kauboje iz sedla i ugrozila im prolaz u drugi krug

Image
HLADAN TUŠ: /

Norveška zbacila Kauboje iz sedla i ugrozila im prolaz u drugi krug

Upitan plasman u 2. krug

Hrvatskim rukometašima sad je upitan plasman u 2. krug. Hrvatska u utorak igra s Islandom, a ovisno o tom rezultatu, kao i o onome između Bjelorusije i Norveške, naši rukometaši mogu otići u drugi krug s maksimalnim brojem bodova ili u najgorem scenariju, biti posljednji u skupini i ispasti s Eura.

Izbornik Željko Babić na prvenstvo nije vodio prvog Zagrebovog vratara Filipa Ivića za kojeg je pojasnio kako zbog problema s leđima nema samopouzdanja. Ta odluka izazvala je dosta upitnika, no dobro je što Ivić može biti naknadno pozvan u Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo