Srbija ponovo na pobedničkom postolju

Ubedljivom pobedom nad Mađarskom 12:7 "delfini" su osvojili Svetsku ligu

16.6.2013.
16:40
VOYO logo

Vaterpolisti reprezentacije Srbije osvojili su Svetsku ligu pošto su u finalu završnog turnira u ruskom Čeljabinsku bili bolji od Mađarske rezultatom 12:7 (4:3, 3:1, 2:2, 3:1).

Ovo je za naš nacionalni tim sedma titula u Svetskoj ligi u poslednjih devet godina, a šest smo osvojili pod zastavom Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu titulu Srbiji doneli su: Branislav Mitrović, Aleksa Šaponjić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Nemanja Ubović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Dušan Mandić, Stefan Mitrović i Gojko Pijetlović.

Izabranici selektora Dejana Savića, koji je na najbolji mogući način debitovao na jednom velikom takmičenju, od prvog do poslednjeg trenutka meča bili su bolji od velikog rivala i zasluženo osvojili trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski tim poslao je jasno poruku uoči prvenstva sveta u Barseloni, pogotovo što je u Rusiji bio oslabljen neigranjem Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića i Borisa Vapenskog. Po tri gola postigli su Filip Filipović, Vanja Udovičić i Stefan Mitrović, a po jednom su se u strelce upisali Nikola Rađen, Dušan Mandić i Živko Gocić.

U borbi za treće mesto, Crna Gora je slavila protiv Sjedinjenih Država tek posle izvođenja peteraca sa 13:11, pošto je na kraju regularnog dela meča bilo 10:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo