SRBI SE OSVEĆUJU TENISKOJ LEGENDI: / 'Ovo su detalji koje niste znali o besramnom Wilanderu'

Image
Foto: Screenshot

Bivši tenisač, nekad prvi reket svijeta Šveđanin Mats Wilander, oštro kritizira ponajboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

23.11.2016.
10:00
Screenshot
VOYO logo

Posljednjih je mjeseci postalo i više nego jasno da švedska teniska legenda Mats Wilander baš i ne obožava Novaka Đokovića. U Srbiji su prilično ljuti na Wilanderove komentare na televiziji, a novi su razlog za bijes dobili uoči nedjeljnog finala ATP World Tour Finalsa u Londonu. Sedmerostruki osvajač Grand Slam naslova jasno se svrstao na stranu Andyja Murrayja, a njegova izjava za Sky Sports ponovno je uzburkala strasti u srpskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilander ispalio glupost

"Đoković je Masters osvajao već pet puta. Nitko ustvari i ne želi da Novak pobijedi osim možda nekoliko stotina Srba”, ispalio je Wilander.

Wilander je igrao tenis od 1981., pa sve do 1996. godine. Tijekom karijere je osvojio 7 Grand Slam titula pojedinačno i jednu u parovima. Njegova najdominantnija godina je bila 1988., kada je osvojio 3 Grand Slam titule. Isto tako je predvodio Švedsku do 7 uzastopnih Davis Cup finala tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća. Wilander se teniskom svijetu predstavio kao briljantan junior, osvojivši juniorski Roland Garros, Europsko prvenstvo do 16 godina, EP do 18 godina, te prestižni Orange Bowl. Na profesionalnom ATP Touru pojavio se 1981. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBIJU RAZBJESNILA IZJAVA TENISKE IKONE: ‘Nitko ne želi da Đoković pobijedi osim nekoliko stotina Srba’

Postao najmlađi osvajač Roland Garrosa

Šokirao je teniski svijet 1982. iznenađujuće pobijedivši Guillerma Vilasa u finalu Roland Garrosa. Tako je postao najmlađi osvajač tog turnira u povijesti, sa samo 17 godina i 9 mjeseci. Ovaj rekord su, doduše, oborili Boris Becker i Michael Chang na kasnijim izdanjima ovog slavnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Mats je još osvojio 3 turnira 1982., što mu je donijelo svjetski broj 7 na kraju godine. Dio karijere proveo je na prvo mjestu ATP ljestvice. No, njegova velika karijera ocrnjena je zbog suspenzije radi konzumiranja kokaina, na što sad podsjećaju srpski mediji, točnije Kurir.

"Skandalozni Šveđanin uživao u kokainu: Detalji koje niste znali o besramnom Wilanderu", naslov je teksta o švedskoj teniskoj legendi u kojem su Srbi izbacili "prljavo kokainsko rublje" Wilandera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilander i Karel Novacek iz Češke suspendirani na tri mjeseca

Naime, 1997. Wilander i Karel Novacek iz Češke suspendirani su na tri mjeseca nakon što je Međunarodna teniska federacija 1995. godine objavila doping testove u kojima su ova dva spomenuta tenisača bila pozitivna na kokain. Oboje su morali vratiti sav novac od nagrada koji su zaradili u periodu od 1995. do 1997. godine. I Wilander i Novacek negirali su navode o upotrebi droge i kazali su kako su postupci Federacije bili pogrešni, te da tadašnji čelnici svjetskog tenisa nisu osim urina imali nikakve druge konkretne dokaze na kojima su zasnivali svoje optužbe.

No na kraju su nakon razmatranja i ispitivanja labaratorijskih nalaza priznali pozitivne rezultate na kokain te napomenuli kako nisu bili svjesni da u svojem tijelu imaju kokain jer su ga, kako su kazali, nesvjesno konzumirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo