SRBI SUMNJAJU U ZAVJERU NAKON DRVENE MEDALJE: / 'Ne vole nas u finalima, smetamo moćnicima'

Image
Foto: AFP

Srpski košarkaši bili su jedni od favorita za medalju, čak i zlato na Eurobasketu, ali je na kraju momčad Saše Đorđevića završila bez medalje, na četvrtom mjestu.

23.9.2015.
17:21
AFP
VOYO logo

Teodosić i društvo su do polufinala stigli bez poraza, a onda su neočekivano poraženi od Litve, pa su razočarani, izgubili i u dvoboju za broncu, protiv domaćina Francuske. Razlog takvom padu na kraju natjecanja, izbornik Saša Đorđević vidi, prije svega, u FIBA-i.

Image
SUZE U SRBIJI: /

Litva je u finalu Eurobasketa!

Image
SUZE U SRBIJI: /

Litva je u finalu Eurobasketa!

'FIBA nema ništa od nas'

"Nas ne vole u utakmicama za medalju. Njima ne odgovara da je Srbija u finalima, jer FIBA ništa ne dobija od nas. Ni novac, ni marketing", rekao je Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još sam u prvoj utakmici vidio što nam se sprema, zato sam namjerno išao po tehničku. Srbija ima veliku košarkašku snagu, ali Srbija ne odgovara svijetu u borbi za medalje. Na tržistu košarke ne predstavljamo ništa, to su mrvice u odnosu na veliki novac koji se okreće. Naš savez ima budžet od dva milijuna eura, malo toga možemo napraviti na planu međunarodnih odnosa", dodao je Đorđević.

Lani osvojili srebro na SP-u

Kao da zaboravlja na silne medalje koje su srpski košarkaši osvojili u zadnja dva desetljeća. U zadnjih 20 godina, Srbija je bila olimpijski doprvak (1996.), osvojila je čak pet medalja na Eurobasketu, od toga tri zlata, srebro i broncu. Svjetski prvaci bili su 1998. i 2002. kao SCG, a prošle godine su bili svjetski doprvaci. I tad je reprezentaciju vodio Đorđević, i tad se igralo pod okriljem FIBA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je nakon silnih najava o finalu, lakše pronaći alibi u nekom drugome. Đorđević nakon Eurobasketa preuzima momčad grčkog Panathinaikosa. A Srbija će se kandidirati kao jedan od domaćina kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju 2016., jer je još tri mjesta ostalo slobodno za najveće sportsko natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo