SRBI IZAŠLI IZ 'MINUSA': / Njemačka pobijedila Poljsku i preuzela vrh skupine

Image
Foto: AFP

Svjetski prvaci Nijemci vratili su stvari "u normalu", preuzevši vrh kvalifikacijske skupine za Euro 2016. U Frankfurtu je Löwova momčad slavila 3:1 protiv Poljske.

4.9.2015.
22:44
AFP
VOYO logo

Strijelci na utakmici bili su igrači Bayerna. Golove za domaćine postigli su Mario Götze (19., 82.) i Thomas Müller (12.), dok je za goste zabio njihov klupski kolega Robert Lewandowski (37.). Götze, koji je prošle godine odlučio finale Svjetskog prvenstva, još jednom je pokazao kako se puno bolje osjeća u dresu "elfa" nego kod Guardiole u Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka sad ima 16 bodova, a Poljska na drugom mjestu 14. Irska je pobjedom protiv Gibraltara 4:0 preskočila Škote na trećem mjestu u skupini. Gruzija je slavila kod kuće s 1:0 pogotkom Kazaišvilija (38.) i ugrozila izglede Škota u borbi za treće mjesto.

Nastavljaju se muke Grka

U skupini F, nastavila se katastrofa grčkih nogometaša koji su na prošlom SP-u izborili drugi krug. No, Euro u Francuskoj neće vidjeti. I Finska je "uzela mjeru" Grcima u njihovom dvorištu, pobjednički gol zabio je Pohjanpalo u 75. minuti. Grci su na dnu skupine sa samo dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Irska odradila je posao kod Farskih Otoka, slavila 3:1 (McAuley 12, 71, K. Lafferty 75/Edmundsson 36) i sjajno iskoristila kiki Rumunjske u Mađarskoj. Susjedi su odigrali 0:0, a momčad Sjeverne Irske zasjela na prvo mjesto u skupini. Ta reprezentacija nastupala je na Svjetskom prvenstvu, ali nikad na Euru. Sad ima veliku priliku za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija izašla iz "minusa"

U skupini I, Albanija je ostvarila najveći uspjeh nakon što je u 1. kolu šokirala Portugal, uzevši bod na gostovanju u Danskoj (0:0), s kojom je bodovno izjednačena u skupini.

Srbija je uspjela izaći "iz minusa" u koji su ušli nakon utakmice s Albancima i nakon oduzeta tri boda. Kod kuće, pred praznim tribinama stadiona Karađorđe u Novom Sadu, Srbi su s 2:0 svladala Armence, pomogao im je autogolom Hajrapetjan (22.), drugi pogodak zabio je Ljajić (53.) za prvu pobjedu u euro-kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati, skupina D: Njemačka - Poljska 3:1, Gruzija - Škotska 1:0, Gibraltar - Irska 0:4; redoslijed: Njemačka 16 bodova, Poljska 14, Irska 12, Škotska 11, Gruzija 6, Gibraltar 0;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

skupina F: Farski Otoci - Sjeverna - Irska 1:3, Grčka - Finska 0:1, Mađarska - Rumunjska 0:0; redoslijed: Sjeverna Irska 16, Rumunjska 15, Mađarska 12, Finska 7, Farski Otoci 6, Grčka 2.

skupina I: Danska - Albanija 0:0, Srbija - Armenija 2:0; redoslijed: Portugal 12, Danska 11, Albanija 11, Srbija 1, Armenija 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo