SPLITSKI HULIGANI PRIZNALI KRIVNJU: / 'Dogovorili su se s tužiteljstvom u Beogradu, evo kakve su zatvorske kazne dobili'

Image
Foto: AFP / PIXSELL

Tijekom 152. vječnog derbija odigranog 13. prosinca prošle godine došlo je međusobnih sukoba navijača Partizana.

23.1.2018.
15:34
AFP / PIXSELL
VOYO logo

Četvorica splitskih huligana koja su sudjelovala u neredima tijekom beogradskog derbija između Partizana i Crvene zvezde nagodila su se sa srbijanskim tužiteljstvom te su osuđeni na zatvorske kazne od četiri do šest mjeseci. Kako doznaje Kurir, osim toga bit će im izrečena i kazna zabrana ulaska u Srbiju pet godina.

Image
SPLITSKI HULIGAN DIJELIO ĆELIJU S MONSTRUMOM IZ SRBIJE: /

Zloglasni ubojica izazvao krvavi sukob, Hrvat završio kod psihijatra

Image
SPLITSKI HULIGAN DIJELIO ĆELIJU S MONSTRUMOM IZ SRBIJE: /

Zloglasni ubojica izazvao krvavi sukob, Hrvat završio kod psihijatra

"U dosadašnjem tijeku postupka moji klijenti su se branili šutnjom. Danas su iznijeli obranu i potpisali sporazum o priznanju krivnje i na temelju toga su se s tužiteljstvom dogovorili o visini kazne. Hrvoje Baković i Ante Firić osuđeni su na po šest mjeseci zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ivan Mišković četiri mjeseca", rekla je za Kurir odvjetnica hrvatskih huligana Maja Turkulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir javlja i da je samo jedan od uhićenih huligana, Damir Tovarović, poznati splitski kickboksač, odlučio odbiti sklopiti takav sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Blic navodi da su se petorica Splićana, osumnjičena za nerede i tučnjavu, nagodila s tužiteljstvom za zatvorske kazne u trajanju od četiri do šest mjeseci, i da su u tijeku pregovori i sa šestim sudionikom tučnjave koji još nije postigao sporazum s Višim tužiteljstvom u Beogradu.

Ostaju u Srbiji

Zatvorsku kaznu svi okrivljeni izdržavat će u Srbiji, a potom svakom od njih posebno slijedi zabrana ulaska u Srbiju u sljedećih pet godina. Kao i Kurir navode da sporazum s tužiteljstvom nije potpisao još samo Damir Tovarović, ali da su pregovori s njim u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je najbrži i najjeftiniji način okončanja kaznenog postupka", izjavio je za Blic odvjetnik Đorđe Kalanj koji zastupa trojicu od šestorice optuženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nereda na utakmici Partizan-Crvena zvezda 13. prosinca i tučnjave u kojoj je ozlijeđeno najmanje 20 osoba, uhićeno je 26 izgrednika, među kojima i šestorica državljana Hrvatske, a osumnjičeni su i pritvoreni zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi.

Tko je sve uhićen

Uhićeni su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, a beogradski su mediji tada objavili da su šestorica Splićana bila plaćena za sudjelovanje u neredima, navodno na strani jedne od zaraćenih frakcija navijača Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica Okružnog suda Bojana Stanković potvrdila je 16. siječnja da je uhićenima pritvor produljen do 11. veljače zbog mogućeg uznemiravanja javnosti i opasnosti od bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo