SPLIĆANIMA SE OSTVARILA NOĆNA MORA: / Hajduk drakonski kažnjen zbog baklji i vrijeđanja Mamića

Image

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk igranjem jedne utakmice bez navijača na sjevernoj tribini Poljuda, a platit će i 30 tisuća kuna kazne.

23.11.2016.
13:34
VOYO logo

Nadalje, Franko Andrijašević zbog vrijeđanja suca Andreja Burila nakon utakmice sa Slavenom (0:0) kažnjen je s tri utakmice suspenzije, što znači da će momčad Matjaža Keka biti oslabljena na derbiju s Dinamom 3. prosinca.

Image
'OSTAVITE SMRADA JEDNOG NA MIRU': /

Riječani bijesni na suce, pomoćnik pogođen upaljačem!

Image
'OSTAVITE SMRADA JEDNOG NA MIRU': /

Riječani bijesni na suce, pomoćnik pogođen upaljačem!

Hajduk su kaznu priredili navijači zbog opetovanog unošenja i uporabe pirotehničkih sredstava, ali i zbog poziva na nasilje u njihovim skandiranjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na utakmici Hajduk-Lokomotiva u 25., 53. i 55. minuti na sjevernoj tribini od strane navijačke skupine Torcida upaljeno je više od 20 baklji te je u 33. i 36. minuti zabilježeno neprimjereno skandiranje s pozivom na nasilje. Radi se o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS iste navijačke skupine zbog čega je HNK Hajduk na svim dosadašnjim utakmicama tekućeg prvenstva novčano kažnjavan i upozoren od strane disciplinskog suca da će se u slučaju ponavljanja prekršaja primijeniti teža vrsta kazne. Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna", službeno je obrazloženje kazne.

Što su točno vikali?

Promatrači HHO-a su, inače, detaljnije opisali skandiranje Hajdukovih navijača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 22. minuti navijači Torcide izvikuju „ubij Srbina“da bi u 25. minuti zapalili desetak baklji pjevajući „moja domovina“. U 29. minuti Torcidaši izvikuju Vukovar, Vukovar. Nakon prekršaja Hajdukovog igrača nad igračem Lokomotive i dosuđenog prekršaja u 36. minuti, navijači uzvikuju sucu „Cigane, Cigane“. Uzvik „jebo te Mamić“ odjekuje u 39. minuti. U 53. minuti zapaljena je jedna baklja, a u 55. minuti navijači Torcide pale desetak baklji. U 60. minuti ponovno jedna baklja nakon Hajdukovog postignutog gola. U dva navrata istican je transparent s natpisom „Zbog borbe za čist nogomet izvanredne sjednice, zbog prodanih branitelja političke igrice” a istaknut je i transparent na kojem je slika Ivana Pernara sa šajkačom i natpisom “Juda” (Pernar je nedavno izjavio kako je Oluja bila etničko čišćenje, ali od strane srpskih vođa koje su odbile mirovni plan i pozvali sve Srbe da napuste Krajinu, cilj je bio da se te Srbe potom naseli na Kosovu što su izbjegli Srbi odbili).

Slučaj Andrijašević i žalbe

Andrijašević je kažnjen jer je nakon utakmce sa Slaven Belupom vrijeđao glavnog suca Andreja Burila. Prema službenom zapisniku došao do glavnog suca i suigrača vičući im ‘ostavite smrada jednog na miru’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrač HNK Rijeka Franko Andrijašević crveni karton dobio je po završetku utakmice Slaven Belupo-Rijeka zbog vrijeđanja suca čime je počinio prekršaj kažnjiv po članku 53. b): kažnjen je zabranom igranja na tri utakmice i 5.000kuna.

Na istoj utakmici u 81. minuti s klupe je udaljen predstavnik HNK Rijeka Ivan Mance zbog učestalog prigovaranja, napuštanja tehničkog prostora i gestikuliranja rukama: kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna. Pomoćni trener HNK Rijeka Luka Brkljača udaljen je s klupe u 88. minuti zbog neprimjerenih riječi upućenih prvom pomoćnom sucu pa je kažnjen iznosom od 3.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici navijačke skupine Armada koji su na utakmicu došli u organizaciji kluba tijekom utakmice upalili su četiri baklje od kojih su jednu ubacili u teren za igru, a u 88. minuti upaljačem i labelom pogodili su prvog pomoćnog suca. Zbog toga HNK Rijeka mora platiti kaznu u iznosu od 18.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator 6.000 kuna.

HNK Cibalia mora platiti kaznu od 7.000 kuna zbog paljenja dvije baklje od strane domaćih navijača na tribini istok na utakmici Cibalia-Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS sa po 5.000 kuna kažnjeni su NK Osijek i HNK Rijeka", stoji u priopćenju na službenioj stranici Prve HNL.

Hajduku kao i Rijeci preostaju žalbe. Ako se Splićani ne budu žalili sjever će biti prazan protiv Intera u nedjelju, a ako će se žaliti onda vjerojatno u zadnjem kolu kada na im stiže Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo