SPEKTAKL NA VICENTE CALDERONU: / Sjajni Saúl majstorijom srušio moćni Bayern

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Atletico Madrid slavio je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayern Munchena s 1-0.

27.4.2016.
21:25
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

ATLETICO MADRID - BAYERN 1-0

Atletico: Oblak - Juanfran, Gimenez, Savić, Filipe Luis - Saul (Thomas, 85), Gabi, Augusto Fernandez, Koke - Griezmann, Fernando Torres.

Bayern: Neuer - Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (Benatia,76) - Alonso - Coman (Ribery, 64), Vidal, Thiago Alcantara (Mueller, 70), Douglas Costa - Lewandowski.

Prilikom izlaska na travnjak uoči susreta, Pepa Guardiolu, slavnog stratega Bayerna, neugodno je iznenadila situacija koju je zatekao na travnjaku Vicente Calderona. Katalonac je želio da trava ne bude duža od 30 mm, no naišao je na dužu travu, što mu se nije svidjelo. To je bilo malo strateško iznenađenje Diega Simeonea, dopušteno po Uefi. Naime, trava može biti duža od 3o mm najviše još tri milimetra.

Image
GUARDIOLI PAO MRAK NA OČI ZBOG VISOKE TRAVE: /

Zanimljiva situacija uoči utakmice u Madridu

Image
GUARDIOLI PAO MRAK NA OČI ZBOG VISOKE TRAVE: /

Zanimljiva situacija uoči utakmice u Madridu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rojiblancosi izdržali pritisak Bavaraca u drugom dijelu

Ispostavilo se kasnije da je to bio loš znak za Guardiolu. Njegov Bayern nije uspio izvući pozitivan rezultat u Madridu i sad će imati puno teži posao sljedećeg tjedna na Allianz Areni. Ovaj dvoboj je odlučio fantastičan potez Atleticova veznjaka Saula Nigueza, te granitna obrana momčadi Diega Simeonea, koja je u drugom poluvremenu izdržala veliki pritisak Bavaraca. Bayern će imati tešku zadaću na uzvratu u Munchenu, ukoliko žele ući u finale Lige prvaka i opravdati ulogu favorita u ovom srazu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneri bez kalkulacija, ali i bez bitnih igrača

Oba trenera nisu izveli najbolji mogući sastav u ovoj utakmici. Simeoneu je nedostajao branič Godin, a Guardiola je na klupi ostavio Muellera i Riberya. Već u 11. minuti Atletico je došao do gola zahvaljujući prekrasnoj akciji Saula Nigueza. Španjolski veznjak se sjurio prema vratima prošavši čak četiri igrača Bayerna, a potom savršeno preciznim udarcem pogodio sami desni kut Neuera. U 30. minuti Griezmann je mogao povisiti na 2-0. Francuz je izbio sam ispred Neuera, koji je "pročitao" njegov udarac u bliži kut.

https://vid.me/S7YB

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je bio prilično jalov u prvom dijelu, ali su drugo poluvrijeme započeli puno bolje, pa je u 53. minuti Alaba s 30 metara pogodio gredu, što je bila najbolja šansa gostiju u srazu. Samo nekoliko minuta kasnije udarac glavom Martineza obranio je domaći vratar Oblak, a malo kasnije Douglas Costa u vrlo izglednoj prilici nije bio točan, prebacivši vratara Rojiblancosa. I dok se očekivao još veći juriš Bayerna, jer su ušli i Ribery i Mueller, Atletico je izveo protunapad u 75. minuti u kojem je Torres pogodio vratnicu. U sudačkoj nadoknadi Bayern je imao dvije prilike - no udarci Benatije i Muellera su bili preslabi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo