Duje Čop predstavljen u Malagi

ŠPANJOLSKA ‘AVANTURA’ DINAMOVCA: ‘Ovo je korak naprijed u karijeri’

Hrvatski napadač Duje Čop (25), koji je jučer predstavljen u svom novom klubu Malagi, izjavio je da se nada brojnim golovima u španjolskoj ligi, izrazivši pritom zadovoljstvo što je zabio već u prvoj utakmici za klub s juga Španjolske.

“Dolazak u Malagu je korak naprijed u mojoj karijeri. Za Dinamo sam dosad zabio puno golova i, premda hrvatska liga nije jaka kao španjolska, nadam se da ću i ovdje puno zabijati”, rekao je Čop,. koji je u Malagu, grad sa 562.000 stanovnika, došao na jednogodišnju posudbu iz Dinama, a u nedjelju je debitirao pogotkom u gostujućoj pobjedi od 1-0 nad njemačkim Freiburgom.

“Uvijek je dobro početi zabijajući golove, no to je bila pripremna utakmica. Nadam se pogocima u službenim susretima”, dodao je. Čop, koji u Malagi nosi dres s brojem dvadeset, zabio je gol glavom u 74.minuti.

Prvu službenu utakmicu igrat će 22. kolovoza kada se u andaluzijskom derbiju prvog kola španjolskog prvenstva susreću Malaga i Sevilla.

Za Cagliari zabio 4 gola

Čop je od siječnja igrao za Cagliari za kojeg je u 17 utakmica postigao četiri pogotka. Klub je ispao u drugu talijansku ligu čime mu se otvorila mogućnost odlaska u Španjolsku, godinu dana prije isteka posudbe u Cagliariju.

“Malaga je izašla s najboljom ponudom”, rekao je na predstavljanju hrvatski reprezentativac.

Čop je četvrti Hrvat u plavo-bijelom dresu iz pokrajine Andaluzije. Ondje je 1981. igrao Luka Bonačić, sedam godina kasnije Vlaho Macan, a od 2001. do 2005. Ivan Leko. Sva trojica su kao i Čop igrali ranije u Hajduku.

“Vidjet ćemo kakva će biti sezona jer su došli novi igrači. Moram se prilagoditi na novu ligu, ali vjerujem da ću se brzo prilagoditi i biti na najvišoj razini”, rekao je. On je šesto pojačanje ovog ljeta za Malagu koja je prošlu sezonu završila na devetom mjestu .

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr