ŠOKANTNA TVRDNJA SVJETSKOG PRVAKA: / 'Kličko je namjerno izgubio od mene, znam i zašto'

Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

Svjetski boksački prvak Tyson Fury izjavio je za Mail on Sunday kako smatra da je Vladimir Kličko namjerno izgubio meč protiv njega prošlog studenog u Njemačkoj.

18.4.2016.
9:12
AFP, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

Fury je, podsjetimo, slavio jednoglasnom odlukom sudaca čime je preuzeo titule u WBA, WBO i IBF verzijama. Ujedno, to je bio Kličkov prvi poraz u 68 mečeva.

"Ne znate kakav efekt poraz ima na bosača koji smatra da je nepobjediv. Mislim da je Kličko namjerno izgubio, razmatrao sam tu mogućnosti. Znao je da nam je uzvratni meč bio zagarantiran ugovorom i nisam se mogao boriti s nikim drugim. Da sam se umirovio on bi u svakom slučaju dobio pojase prvaka. To je u ugovoru. Ako izabarem borbu, a on me pobijedi u 10. sekundi ili bilo kada onda će vratiti pojase i opet postati trostruki prvak svijeta u teškoj kategoriji", kazao je Fury pa je nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obveze iz ugovora

"No, no malo je onih koji su uspjeli vratiti titule, moža boksačima poput Muhammada Alija. Ovako je dobio mogućnost loviti rekord Joea Louisa (25 obrana naslova prvaka u teškoj kategoriji) i da ostvari još više pobjeda. Međutim, to ne bi bilo moguće da nije izgubio od mene", rekao je Britanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, prije ove borbe Kličko se obvezao njemačkom RTL-u ugovorom prema kojem će odraditi pet borbi, no u nedostatku dostojnih suparnika Fury nije siguran gdje bi ih pronašao te da je porazom osigurao dva od pet obveznih mečeva.

"Ljudi iz televizije su zadovoljni. Dobili su svoju dramu, a Kličko je i tako izgubio. Nije on kao Floyd Mayweather, neporažen prvak da bi mu ta nula u statistici nešto značila. To njemu ništa ne znači, on je biznismenn, zar ne?", rekao je Fury.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarene želje

Također, dodao je i kako je nevažno je li ga Kličko pustio da pobijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostvario sam želje. Sada se radi o tome da zaradim milijune i da osiguram budućnost svoje djece i pripremim ih za dobre stvari u životu", završio je Britanac, kojeg 9. srpnja u Manchesteru čeka uzvratni meč s Kličkom.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo