ŠOK ZA VATRENE, VRSALJKO ZAVRŠIO SEZONU: / Net.hr otkriva koje su Čaćićeve opcije za Ukrajinu

Image
Foto: AFP, GEORGES GOBET
Image
Foto: AFP, GEORGES GOBET

Hrvatski izbornik Ante Čačić primio je u nedjelju lošu vijest.

20.3.2017.
9:47
AFP, GEORGES GOBET
VOYO logo

Nakon što je zbog ozljede ostao bez Vedrana Ćorluke, u drugoj minuti utakmice između Atletica i Seville ozlijedio se i Šime Vrsaljko.

Nekoliko minuta nakon što je izašao iz igre Atletico je objavio da je Vrsaljko iščašio lijevo koljeno te da će dodatni pregledi biti obavljeni uskoro. U večernjim satima se oglasio i HNS koji je potvrdio da Vrsaljka neće biti u predstojećim akcijama nacionalne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo potom Atletico je na službenoj stranici priopćio da je Vrsaljko obavio pregled magnetskom rezonancom koja je potvrdila ozljedu u lijevom koljenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski reprezentativac ozlijedio je prednji križni ligament lijevog koljena. Stradao je na početku susreta pokušavajući osvojiti loptu. Desni branič će biti podvrgnut daljnjim testiranjima", poručili su iz kluba.

Tko će zaigrati protiv Ukrajine?

S obzirom na težinu ozljede Vrsaljko se ove sezone sigurno neće vratiti na travnjak, a daljnji nalazi će pokazati očekuje li ga pauza od šest mjeseci što je uobičajeno prilikom ovakvih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Čačić sada mora krenuti u preslagivanje momčadi za Ukrajinu. Vrsaljko je bio prvi izbor za desnu stranu, a sada je glavna alternativa Tin Jedvaj. Da Čačić vjeruje u mladog igrača Bayera pokazao je kada mu je dao priliku od prve minute protiv Španjolske na Europskom prvenstvu.

Druga opcije je Domagoj Vida. Međutim ona se čini manje izglednom jer je Čačić ostao i bez Ćorluke. To znači da na poziciji središnjeg braniča uz Vidu ima još Mateja Mitrovića i Marka Leškovića, a s obzirom na iskustvo na toj će poziciji vjerojatno od prve miute zaigrati branič Dinama iz Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji mogućnost da Čačić pozove nekog trećeg, ali je pitanje koga jer Hrvatska nema puno opcija na toj poziciji. U Kini je priliku dobio Josip Juranović, ali je on ozlijeđen...

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo